Ugrás a tartalomra
x

LMBTQ+ fiatallal vették fel a Siri új, nemsemleges hangját

Az Apple virtuális asszisztense, Siri egy nemsemleges hangot kap,- írta meg a nypost.

Az új Siri-hangot, amelyet az iOS 15.4 kedden megjelent béta verziójának részeként tesztelnek, "az LMBTQ+ közösség egyik tagja vette fel" - mondta az Apple képviselője.

Az új hang - amelyet az iOS bétában egyszerűen csak "Voice 5"-ként emlegetnek - az online közzétett videók szerint kevésbé hangzik kifejezetten férfiasan vagy nőiesen, mint a korábbi angol nyelvű opciók.

A vállalat nem szolgált további részletekkel. A hang végleges verzióját várhatóan heteken belül egy szoftverfrissítés keretében adjákk ki a nagyközönség számára.

Az új hang része az Apple azon törekvésének, hogy minél változatosabbá tegye Siri hangját. Tavaly áprilisban a vállalat két olyan Siri hangot adott hozzá, amelyeket fekete színészek vettek fel.

A vállalat megszüntette, hogy a Siri alapértelmezettként női hangot használjon, ehelyett arra kéri a felhasználókat, hogy válasszanak több férfi és női hangváltozat közül.

A lépésre azután került sor, hogy az ENSZ egyik ügynökségének jelentése szerint a női hangú virtuális asszisztensek alapértelmezett használata "azzal a kockázattal jár, hogy problémás nemi sztereotípiákat terjeszt, és rendszeresíti a nőkkel folytatott egyoldalú, parancsalapú szóbeli párbeszédet".

Az Apple nem reagált azonnal a kommentárra vonatkozó megkeresésre.

Itt hallgathatod meg:

 

nypost.com

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux