Ugrás a tartalomra
x

Izraelben betiltották a homoszexualitást betegségként kezelő terápiákat

Az ország egészségügyi minisztere szerint a melegek nem szorulnak gyógyításra.

Betiltják Izraelben a melegeket érintő, úgynevezett „gyógyító terápiákat” – jelentette be hétfőn az ország egészségügyi minisztere Twitteren, hozzátéve, hogy a rendelkezés azonnali hatállyal életbe lépett.

"A szexuális orientáció nem betegség, hogy gyógyításra szorulna. A gyógyító terápia nem terápia, hanem súlyos bántalmazás, és akár öngyilkossággal is végződő pszichológiai károkat okozhat (...) Ennek ma vége"  – fogalmazott Twitter-üzenetében a melegségét nyíltan vállaló Nicán Horowitz.

A tárcavezető hétfői sajtótájékoztatóján sarlatánoknak nevezte a terápiát végzőket, akik a rendelet értelmében nem folytathatják eddigi tevékenységüket, a terápiát pedig agymosásnak minősítette.

Az izraeli homoszexuális fiatalok szövetsége üdvözölte a bejelentést, amelyet áttörésnek nevezett, hozzátéve, hogy a terápiák betiltása több száz életet ment meg.

Jóllehet Izraelben az elmúlt évtizedekben nőtt a tolerancia a saját nemükhöz vonzódók közössége iránt, az országban továbbra sem legális például az azonos neműek házassága.

www.rtl.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux