Ugrás a tartalomra
x

Márki-Zay: Három fideszes miniszter meleg kapcsolatáról készít elő anyagot egy blog

„A kormányban most három meleg miniszternek a botrányát készíti elő egy blog” – mondta Márki-Zay Péter a Somogy megyei Csurgón, ahol a jobbikos Andor Balázs mellett kampányolt.

Az egyesült ellenzék közös kormányfőjelöltje a Telexnek megerősítette: tudni véli, hogy valóban kijön három kormánytagot érintő információ, amely szerinte azért fontos, mert megmutatja, hogy a Fidesz álságos politikát folytat. „A kormány melegellenes gyűlölet kampányt folytat, összemossa a homoszexuálitást a pedofíliával” – az a kormány, mondja az ellenzéki kormányfőjelölt, amelyiknek több meleg tagja is van. Elmondta, hogy tudomása van konkrét nevekről, többről is, de ezeket nyilvánosan nem közölheti.

Mielőtt az egyesült ellenzék közös miniszterelnökjelöltje említést tett a meg nem nevezett miniszterekről, arról beszélt, hogy az országot szétlopja a Fidesz, Orbán Viktor pedig csak azért akar hatalom maradni, hogy ne kerüljön börtönbe.

„Számukra létkérdés hogy ezt a választás megnyerjék, mert tudják, hogy ha mijövünk, akkor lesz elszámoltatás. A 133 bátor gombnyomogató a parlamentben, akinek nincs megengedve az önálló gondolat és kifejezés sem, jelentős részben és nem kivétlesen, bűnözőkből áll.”

Példaként a már börtönben ülő Mengyi Rolandot, a bíróság előtt lévő Simonka Györgyöt, Boldog Istvánt és a nyomozás alatt szabadlábon lévő Völner Pált említette, akik szerinte „nem kivételek, hanem a szabály”.

Magyarország Ausztria felé menjen, ne keletre
Szólt az inflációról, a problémát csak elodázó hitelmoratóriumról – amellyel elmondása szerint maga is élt egy családi autó megvásárlásakor -, beszélt az elszegényedésről, „a kormány sikerpropagandájaként” előadott hatósági árról, amelyben az étolaj, a 2,8 százalékos tej, a liszt és a csirke farhát árát is visszarendelte a kormány arra a szintre, ahol az október közepén volt, miközben ugyanezt „Szlovákiában és még Romániában sem kellett” megcsinálni.

„Olyan rendkívüli dolog, hogy mi azt gondoljuk, hogy mi inkább mégiscsak Ausztria felé szeretnénk menni és nem kipcsakok vagyunk és nem Oroszországhoz, meg a kommunista Kínához szeretnénk közeledni?”

Márki-Zay elismerte, hogy a most valóban voltak olyan intézkedések, amelyekkel a kormány „visszaadta azt, ami önöknek jár”. Ám ezek a kedvezményeket, juttatásoka – például a személyi jövedelemadó visszatérítése a gyermeket nevelőknek – szerinte „nem Orbán Viktortól kapják”, mert neki „esze ágában sem volt” ezeket a kedvezményeket megadni, amit az is bizonyít, hogy „a fél évvel ezelőtt elfogadott költségvetésben ezeknek a hatása még nem volt benne.”

„Azért kapják ezt most önök mert az ellenzék öszefogott”, mert a kormánypártban „félnek, nem csak azért, mert leváltjuk őket, hanem, mert börtönbe fognak menni.”

A választás tétje szerinte, hogy Magyarország a Fidesz vezetésével egy „ereszen leereszkedő ország” lesz, vagy az ellenzék vezetésével egy felemelkedő, demokratikus, európai állam.

A Szájer Józsefre utaló eresszel tért rá Márki-Zay a kormány „melegellenes gyűlőletkampányára”, és azokra, akiket szerinte a következő kiszivárogtatás érinthet.

Márki-Zay korábban is szólt már a Fidesz körében lévő melegek és a melegellenes gyűlöletkampány közötti ellentmondásról, volt, hogy ezt névvel is megtette, sejtetve, hogy Orbán Viktor fiának szexuális orientációja sem feltétlenül illeszkedik abba, amit a kormány hirdet, és amelynek nevében indulatokat szít a mássággal szemben.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux