Ugrás a tartalomra
x

Több mint 47 millió forintnak megfelelő támogatást hagyott jóvá LMBTQ-szervezeteknek a spanyolországi Sevilla önkormányzata

A városi tanács úgy döntött: 135 ezer euró összeget különít el nonprofit LMBTQ-egyesületeknek, amelyek tagjaik láthatóságán, népszerűsítésén, teljes körű integrációján és a társadalom érzékenyítésén dolgoznak. Sevilla emellett ezekkel a támogatásokkal akarja ösztönözni a leszbikus, meleg, transz-, bi,- és interszexuális emberek részvételét és jelenlétét a társadalmi, gazdasági, kulturális és munkahelyi környezetben. Az önkormányzat közleményében az áll:

„el kell érni az LMBTQ-csoportok teljes beolvadását a társadalomba, ami által Sevilla nyitott, tiszteletteljes, sokszínű és befogadó városként épülhet be a köztudatba”.

szervezetek egyebek mellett az LMBTQ-embereket láthatóvá tévő szabadidős programokra, az állampolgári jogokkal kapcsolatos társadalmi tudatosság növelésére, tájékoztatásra, kulturális és oktatási események szervezésére, és a megkülönböztetés felszámolását célzó projektekre költhetik majd a pénzt. Nemcsak Sevilla, hanem Barcelona is egyre elkötelezettebb az LMBTQ-társadalom elfogadását célzó rendezvények szervezésében.

Ettől a héttől kiállításokat, kerekasztal-beszélgetéseket, filmvetítéseket és workshopokat tartanak, amelyek fő témája az emberi test. Úgy fogalmaznak: a program célja, hogy érzékenyítsék a barcelonai lakosságot, ezen belül bővítsék azokat a korlátozó kereteket, amelyek szűklátókörűen tekintenek az emberi testre, és kimondják, hogy milyennek „kell” lennie. A projekt célja ezzel együtt a homofóbia és a gyűlölet-bűncselekmények felszámolása.

 

europapress.es

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux