Ugrás a tartalomra
x

Az RTL Magyarország beperli a Médiatanácsot

A csatornának nem kell büntetést fizetnie a Médiatanács szerint, ennek ellenére bíróságon támadja meg a döntést, miszerint 2020 decemberében jogsértést követtek el a Háttér Társaság reklámjának sugárzásával.

Az RTL Magyarország szerint jogsértő, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa jogsértést állapított meg a Háttér Társaság A család az család című társadalmi célú kampányvideójának sugárzása miatt, ezért beperelte a testületet - értesült a Media1.

Amint arról a Népszava is beszámolt, a Médiatanács azt találta jogsértőnek, hogy az RTL Klub 2020 decemberében tizenegy alkalommal nem megfelelő időben sugározta a reklámot. Szerintük ez csak este 9 és hajnali 5 óra között lett volna megengedhető, ennek ellenére a csatorna reggel 6 és este 8 óra között is leadta azt. A döntést azzal indokolták, hogy a gyermekek számára nehezen értelmezhető a hirdetésben megjelenő azonos nemű párok gyermeknevelése és a családdal együtt tárgyalása.
Egyébként a pert annak ellenére indította meg az RTL Magyarország, hogy bírságot nem kell fizetniük - erről szintén a Media1 írt. A lap felidézte, hogy a Médiatanács már a megelőző közleményben is kínosan kerülte, hogy alkalmaz-e szankciót, végül kérdésükre annyit írtak, hogy „a társadalmi célú hirdetéssel kapcsolatban a Médiatanács megállapította a jogsértést, de nem szabott ki bírságot az RTL Klub szolgáltatójára”. Ennek ellenére a csatorna szerint valójában a grémium határozata jogsértő, ezért vonulnak bíróság elé.

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux