Ugrás a tartalomra
x

A magyar gyermekesek többsége szerint a szülők joga a szexuális felvilágosítás

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület kutatása szerint a gyermekesek "elsöprő" többsége azt vallja, kizárólag a szülők feladata, joga, hogy a szexuális irányultságról, felvilágosításról gyerekével beszéljen, és támogatja a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást - ismertette Király Nóra, az egyesület alapítója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Az ezer ember megkérdezésével készült felmérésben arra kérdeztek rá: Mi a véleményük a válaszadóknak a gyermekbántalmazásról és a népszavazásról.

Király Nóra azt mondta, sok szülő felháborítónak tartja és elutasítja, hogy tudta nélkül, gyermekének az iskolai keretek között tartson órát egy LMBTQ-aktivista.

"Ez egy valós probléma"- mondta az egyesület elnöke.

Mint mondta, nem a mássággal, a homoszexualitással van gond. Ők is mindig azt hangsúlyozzák, hogy a másságot el kell fogadni, tudomásul kell venni.

"A propagandával van a baj, hogy intézményesített keretek között azt tanítsák a gyermekeknek, hogy az természetes" - mondta Király Nóra.

Az egyesület felmérése szerint a szülők azt szeretnék, hogy az intézmények teljesen mentesek legyenek ettől a témától, és legyen a szülőkre bízva a szexuális felvilágosítás, illetve az, hogy milyen szinten fogadtatják el velük a másságot. Ez teljes mértékben a családok magánügye kell,hogy legyen.

Ezt a témát jájták körül a Mindennapok Női Szemmel Egyesület és a Szent István Intézet által közösen rendezendő "A gyermek nem játék!" című konferenciájukon. Szakemberek mellett felszólal a tanácskozáson - mások mellett - Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. 

A PARLAMENT NOVEMBER 30-ÁN RENDELTE EL A KORMÁNY ÁLTAL A GYERMEKVÉDELMI TÖRVÉNY ELFOGADÁSA UTÁN KEZDEMÉNYEZETT NÉPSZAVAZÁST, AMELYET ÁDER JÁNOS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÁPRILIS 3-RA ÍRT KI.

A népszavazásra bocsátott kérdések a következők:

- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
- Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

www.origo.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux