Ugrás a tartalomra
x

Büntetőeljárásban vizsgálják Homonnay Gergely halálának ügyét Olaszországban

Az olasz hatóságok büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely halálát – erősítette meg a római ügyészség titkársága e-mailben a Telexnek. 

A lap még korábban kereste meg az ügyészséget, akik válaszukban leszögezték, hogy a hivatal nem tudja megadni a kért információkat, ugyanis „a kérdéses büntetőeljárás jelenleg még nyomozati titoktartás alá tartozik”.

A Telex cikkében megjegyzi, hogy bár az ügyészség nem válaszolt az üggyel kapcsolatos konkrét kérdésekre, a büntetőeljárás ténye hivatalosan így is igazolva lett.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, január 1-jén egy római privát klub törökfürdőjében találtak rá holtan Homonnay Gergely íróra. A Demokratikus Koalícióval szimpatizáló, közéleti ügyekben is rendszeresen megnyilvánuló 46 éves férfihoz a szórakozóhely egyik alkalmazottja hívott segítséget.

Az olasz Corriere della Sera információi szerint a halálát szívleállás okozta, és bár úgy tudni, külsérelmi nyomok nem voltak a testén, találtak mellette egy csomagot, amelyben kokain és GHB, közismertebb nevén partidrog („Gina”) lehetett.

A helyi melegközösség körében népszerűnek számító klub tulajdonosai szombat délben kihívták a mentőket, amikor a magyar író még életben volt, igaz, nehezen lélegzett, és nem volt eszméleténél.

Hiába próbálták újraéleszteni, Homonnay Gergely 13.17-kor meghalt.

A z olasz ügyészség később nyomozást indított az ügyben, mivel az ügyész nem tartja kizártnak, hogy más vezetett Homonnay halálához.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux