Ugrás a tartalomra
x

Kit Harington minél több LMBTQ karaktert szeretne látni a szuperhősfilmekben

Az LMBTQ betűi számára nincs a szuperhősfilmeknél jobb reklám. Így látja ezt a Trónok harca című sorozatban világhírnevet szerző színésze, Kit Harrington is, aki az idei egyik legnagyobb Marvel filmjében, az Örökkévalókban is megkapott egy szerepet. Ez a film már a megjelenése előtt kapott hideget-meleget, amiért Phastos személyében a Marvel először dobott a filmvászonra a közönség elő egy nyíltan queer karaktert. A szuperhőst Brian Tyree Henry alakította.

Az LMBTQ közösség a Marvel lépését ugyanolyan örömujjongással fogadta, ahogyan azt a korábban megtett bejelentését is, hogy a humoráról híres antihős-karakter, Loki valójában biszexuális. Ezt pedig már az önálló sorozatában ki is mondatták a karaktert alakító színésszel.

Az Örökkévalók sztárja örömét fejezte ki az Out-nak adott interjújában, hogy a Marvel „végre halad a korral”. Hihetetlen nagy büszkeséggel s boldogsággal tölti el, hogy az MCU meglépte ezeket a lépéseket. Közölte: Már korábban is mondtam, nem tudom, hogy ezidáig miért nem kaptuk meg az LMBTQ+ képviseletét a szuperhősfilmekben, de mi ezúttal ezt megcsináltuk. Ez nagyon fontos.”

Elárulta azt is, hogy a Brian Tyree Henry által megformált, nyíltan queer Phastos karaktere miatt vállalta el a filmben való szereplését is, és döntötte el, hogy részese akar lenni, hiszen az az egyik kedvenc karaktere.

A Marvel azonban nem elégszik meg ennyivel! A jövőben ugyanis újabb LMBTQ+ hősöket szeretne alkotásaiba. A Tessa Thompson által megformált Valkűr már megerősítette tavaly nyáron, hogy karaktere a jövőre megjelenő legújabb Thor filmben „meg fogja találni a királynőjét”, míg a következő Fekete Párduc film a pletykák szerint leszbikus románcról is fog szólni.

 

888.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux