Ugrás a tartalomra
x

Elkiabálta a “szivárványlobbisták” felett aratott a győzelmét a HVIM

Elkiabálta a “szivárványlobbisták” felett aratott a győzelmét a HVIM, újranyitotta az ügyészség a büntetőeljárást szivárványzászló égetésére felhívó plakátjuk ügyében

Még 2020-ban tette közzé a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom azon felhívását, amelyben többek között könyvégetésre, kommunistákra való célbalövésre és vörös, európai uniós illetve szivárványzászló-égetésre invitálták az érdeklődőket.

A Háttér Társaság Jogsegélyszolgálata közösség tagja elleni erőszak miatt tett feljelentést, hiszen a zászlóégetés (ugyanúgy, mint a könyvdarálás) magán túlmutató, szimbolikus cselekedet, amely alkalmas arra, hogy az LMBTQI közösség tagjaiban riadalmat keltsen.

Október végén a Székesfehérvári Járási Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, a Fejér Megyei Főügyészség azonban kézbelépett, és elrendelte az eljárás folytatását. “Az eljárás tárgyává tett és az internetes fórumokon közzétett felhívás alkalmas a szenvedélyek olyan mérvű felszítására, amely magában hordja az erőszakos jellegű konkrét sérelem reális lehetőségét,” írta a Főügyész.

www.hatter.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux