Ugrás a tartalomra
x

Nembináris lehet az új James Bond

Bár nő egészen biztosan nem lesz James Bond, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy férfiként hivatkoznak majd rá.
Bár korábban a Bond-univerzum egyik irányítója, Barbara Broccoli határozottan szögezte le, hogy James Bond továbbra is férfi karakter marad, most a Girls on Film podcastban kicsit árnyalta választ: azt nyilatkozta, hogy Bond ugyan férfi lesz, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy nembináris identitással rendelkezzen, azaz ne férfiként hivatkozzon majd magára.

A műsorvezető erre vonatkozó kérdésére sejtelmesen válaszolt:

"Ki tudja? Ez egyelőre nyitott kérdés, csak meg kell találnunk hozzá a megfelelő színészt."

A nembináris genderidentitás szerint az illető nem nőként vagy férfiként hivatkozik magára, hanem olyan genderrel azonosítja magát, amely a kétpólusú (férfi-nő) felosztáson kívül esik. Ez azt jelentené, hogy Bond se férfinak, se nőnek nem tekintené magát, tehát az angol nyelvű változatban a he személyes névmással sem hivatkozhatnának rá.

A Nincs idő meghalnival leköszönő Daniel Craig utódját egyelőre még nem találták meg. Broccoli korábban azt nyilatkozta, hogy egészen biztosan nem adják nőnek a szerepet, mivel a nők nem azt érdemlik, hogy férfi karaktereket játszassanak velük, hanem hogy izgalmas női szerepeket írjanak nekik. Azt is hangsúlyozta, hogy két fontos kritériumnak kell megfelelnie az új Bondnak: brit férfinak kell lennie.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux