Ugrás a tartalomra
x

Deák Dániel boldog, hogy nem a „a magyar gyermekvédelmi törvényt élesen támadó” Hamilton lett a világbajnok

A XXI. Század Intézet vezető elemzője jól odamondott a „provokátornak”.

Deák Dániel kormánypárti megmondóember boldog. Ezt onnan lehet tudni, hogy mosolygós fejecskét posztolt a Facebook-oldalára nem sokkal azt követően, hogy Max Verstappen, a Red Bull Formula–1-es versenyzője drámai körülmények között megnyerte az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjat, és ezzel az egyéni világbajnoki címet is.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője azt is megmagyarázta, miért örül annyira a holland diadalának: legyőzte a rendszeresen politikai provokációkat végrehajtó – még a magyar gyermekvédelmi törvényt is támadó – Lewis Hamiltont.

Kormányzati körökben nem felejtették tehát el a hétszeres világbajnoknak – aki ezen a futamon és az összetettben is második lett –, hogy a Magyar Nagydíj előtt gyávának és elfogadhatatlannak minősítette a gyermekvédelminek nevezett, valójában a pedofiliát és a homoszexualitást összemosó, pedofiltörvényként elhíresült jogszabályt.

Hamilton július végén az Instagramon azt írta:

"Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj előtt szeretném kifejezni a támogatásomat mindazok felé, akiket érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető dolog, hogy a hatalom ilyen törvényt hozzon. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, hogy kit szeret vagy hogyan azonosítja magát. Arra biztatom a magyar embereket, hogy a közelgő népszavazáson a szavazatukkal támogassák az LMBTQ-közösség jogainak védelmét, hiszen most nagyobb szükségük van a támogatásra, mint valaha. Kérlek benneteket, hogy mutassátok ki a szereteteteket embertársaitok felé, hiszen a Szeretet mindig győz.”

Nem ez volt az első és nem is az utolsó eset, hogy az autóversenyző kiáll az LMBTQ-jogok védelmében. A szezon utolsó három futamán, a Katari, a Szaúd-arábiai és az Abu-dzabi Nagydíjon például szivárványos festésű sisakban versenyzett.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux