Ugrás a tartalomra
x

Sorra tiltják be a közel-keleti országok az új West Side Storyt - Steven Spielberg remake-je egy transznemű karakter miatt került tiltólistára számos közel-keleti országban.

A karakter már a film eredeti, 1961-es változatában is jelen volt.

A héten mutatják be az új és a kritikák által agyondicsért West Side Story remake-et, amit Hollywood ikonja, Steven Spielberg hozott tető alá. A film meglehetősen hű az eredeti, hatvan évvel korábbi változathoz, így első ránézésre nem egészen nyilvánvaló, mi lehet benne, ami miatt kihúzhatta a gyufát Közel-Keleten. A válasz pedig egyszerű: egy transznemű karakter – írja a 24.hu.

A film Szaúd-Arábiában, Ománban, Kuvaitban, Bahreinben, Katarban és az Egyesült Arab Emírségekben került tiltólistára, méghozzá az Iris Menas nevű nembináris színész által játszott transznemű karakter, Anybody miatt. Voltak országok, melynek cenzorai felajánlották a Disney-nek, hogy bizonyos jelenetek kivágásával a filmet mégis bemutathatják, de az egeres cég nem volt hajlandó változtatni, inkább a betiltást választották. Anybody karaktere már a film régi változatában is jelen volt, az új verzióban viszont a szerepét hangsúlyosabbá tették, és egyértelműen kiderül belőle, hogy ő egy olyan férfi, aki női testbe született. A homoszexualitás vagy a transzneműség még mindig illegálisnak és erkölcstelennek számít az Öböl-menti régió nagy részében, szélsőséges esetekben halálbüntetést is hozhat magával.

 

www.nlc.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux