Ugrás a tartalomra
x

Két apa örökbe fogadott 6 testvért, akik 5 évet töltöttek nevelőotthonban: „Tudtuk, hogy együtt kell lenniük”

Két pennsylvaniai apa boldogan fogadott örökbe 6 elhanyagolt testvért, akik 1640 napot töltöttek nevelőotthonokban. Az azonos nemű pár online fedezte fel a gyerekeket, akiknek állandó otthonra volt szükségük. Az Anderson-McLean család története valóban szívmelengető és emlékezetes, hiszen ennek köszönhetően 6 gyerek élete is jobbra fordult két évvel ezelőtt.

Steve és Rob Anderson-McLean 18 éve vannak együtt. Először 2006-ban kötötték össze az életüket, majd 2013-ban hivatalosan is összeházasodtak Marylandben.

Arra vágytak, hogy újra szülők lehessenek

A pennsylvaniai pittsburgh-i házaspár korábban már megtapasztalta az apaságot, és közösen nevelték Steve első házasságából származó két fiát – Parker most 25, Noah pedig 21 éves. De amikor a fiúk elérték a húszas éveiket, úgy érezték, még nem végeztek a szülőséggel, és elkezdték fontolóra venni az örökbefogadást, miután láttak egy megható történetet a televízióban egy párról, akik az örökbefogadás mellett döntöttek.

Ezen annyira fellelkesültek, hogy elkezdtek otthonra szoruló gyerekek után kutatni. 2018-ban rábukkantak egy online profilra, amelyen hat testvér szerepelt, akik elhanyagoláson és bántalmazáson mentek keresztül, és csaknem öt évet töltöttek nevelőotthonokban.

Azonnal kialakult közöttük a kötelék

Steve és Rob tudták, hogy a testvéreket gyakran szétszakítják, mert egyes családok csak fiatalabb gyerekeket akarnak befogadni. Azt mondták, ahogy meglátták a gyerekekről készült képeket, azonnal megszerették őket.

„Steve és én tudtuk, hogy ezeknek a srácoknak együtt kell lenniük” – mondta Rob.

A hat testvér először 2018 júliusában költözött az Anderson-McLean házaspárhoz. Steve elmesélte, hogy vitték el Robbal a gyerekeket a parkba és az állatkertbe, és játszottak velük az udvaron. Azt mondta, hogy a szórakozás fogalma teljesen új volt a gyerekek számára.

Odaadó édesapák

Nem sokkal később Steve és Rob már olyan mélyen kötődtek a gyerekekhez, hogy kétség sem fért hozzá, hogy befogadják őket az otthonukba és a szívükbe. Végül 2019 májusában elérkezett a várva várt nap, amikor hivatalosan is örökbe fogadhatták őket.

Amikor a bíró megkérdezte a két apát, hogy a hat testvért ugyanolyan fontosnak tartják-e, mint a biológiai gyermekeiket, megerősítően bólintottak. Steve elmondta, milyen megható pillanat volt, amikor felnézett a gyerekekre, és megértette, mennyire szerencsés.

Ma már hivatalosan is egy család lehetnek

2019. május 23-án a hat testvér – a 14 éves Carlos, a 13 éves Guadalupe, a 12 éves Maria, a 10 éves Selena, a 9 éves Nasa és a 7 éves Max hivatalosan is az Anderson-McLean család tagjai lettek. A különleges alkalom megünneplésére a családtagok speciális pólót viseltek, amelyen az „Anderson-McLean Established 2019” felirat állt. Rob azt mondta a GMA-nek:

„Azt mondanám, hogy a gyerekeink nagyszerű értelemben őrültséget hoznak az életünkbe. Szívmelengető és olyan izgalmas látni, hogy lépnek kapcsolatba velünk és tágabb családunkkal és barátainkkal.”

A hat testvér kihívásokkal teli gyermekkort élt át, a biológiai szüleik elhanyagolták és bántalmazták őket. 2017-ben végre felcsillant a remény, hogy kikerülhetnek a nevelőotthonok rendszeréből, és állandó otthonra találhatnak.

A boldog nyolctagú család

1650 nevelőotthonokban és nevelőszülőknél töltött nap után a testvérek szerencsére az Anderson-McLean családhoz kerültek. Steve és Rob az első néhány hónapot azzal töltötte, hogy megnyugtatta a gyerekeket, hogy nem mennek sehova, és végre otthon vannak. A hat testvér pedig hamar megértette, hogy nincs miért aggódni, hiszen két szerető apát kaptak Rob és Steve személyében.

www.twice.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux