Ugrás a tartalomra
x

Orbán Viktor egy pillanatra ütemet tévesztett a Kossuth Rádióban-Nagy Katalin nehéz helyzetbe hozta egy kérdéssel a miniszterelnököt, de a jog segített.

Péntek reggel a szokásokhoz híven a Kossuth Rádióban beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, Nagy Katalin ezúttal a járvány, az Európai Unió, az energiaválság és a „gyermekvédelem” témáival kapcsolatban tett fel kérdéseket és reagáltatta állításokra.

Bár a miniszterelnök ilyenkor nem szokott váratlan, vagy akármilyen szempontból nézve nehéz helyzetekkel találkozni, ezúttal a legváratlanabb módon nehezítették meg a dolgát. Nagy Katalin ugyanis azt az állítást helyezte elé, hogy az ellenzék és Márki-Zay Péter szerint sincs „LMBTQ-probléma” Magyarországon, és „nálunk még óvodások nem akarnak a szülő beleegyezése nélkül nemet váltani.”

Erre Orbán hirtelenjében csak annyit reagált:

"Hát mert… tiltja a törvény!"

Azzal folytatta, Magyarország egy normális ország, a törvények lehetőséget adnak a kormánynak, hogy megvédje az óvodás és iskolás gyerekeket. Hozzátette azt is, hogy a nyomás, hogy ezt változtassuk meg, óriási, és ha olyan bagatell ügy lenne, mint aminek az ellenzék beállítja, az EU nem „zsarolná” miatta Magyarországot a jogállamisági mechanizmussal.

„Az ellenzék lekicsinylését éppen a brüsszeli nyomásgyakorlás súlya cáfolja”– mondta Orbán a Kossuth Rádióban.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux