Ugrás a tartalomra
x

Üdvözölte a nevelőotthonbeli fiatalokat képviselő szervezet vezetője, hogy egy kolozsvári meleg örökbefogadott egy gyermeket

"Gratulálok annak a fiatalnak, akinek volt bátorsága megtenni ezt a lépést, hogy megmentsen egy elhagyott gyermeket a nevelőotthonok kínjaitól. Gratulálok a Gyermekvédelmi Igazgatóság bátorságához, amiért a törvény betartása mellett döntött. Ezt jelenti a professzionalizmus. Gratulálok!" - írta hétfőn reggel a Nevelőotthonban élő fiatalok tanácsának elnöke a közösségi oldalán. 

"Romániában évente mintegy 9000 gyermeket hagynak a >>borzalmak árvaházaiban<<," - tette még hozzá Vișinel Bălan. "Egy kolozsvári férfiról van szó, aki felvállalta, hogy homoszexuális. A Gyermekvédelmi Hatóság pedig közölte vele, hogy a törvény nem tartalmaz olyasmit, hogy emiatt ne biztosíthatna családi hátteret egy árva gyereknek - mondta el Bălan az Antena 3-nak adott telefonos interjúban.

"A gyermek a nehezen örökbefogadható kategóriába tartozik, tehát olyan gyermekről van szó, akit senki sem fogadott el. Úgy tudom, hogy hétéves" - mondta. Mint kiderült, az örökbefogadó férfi párkapcsolatban él. "Nagyra értékeltem, hogy az illető esélyt adott egy gyermeknek arra, hogy családja legyen" - folytatta.

Bár a bejegyzésében "az első romániai meleg örökbefogadásról" írt, Vișinel Bălan az Antena 3-nak elmondta, időközben megtudta, több ilyen eset volt már az országban. "Megtudtam, hogy nem ez az első eset. Ez az első eset, amiről sikerült tudomást szereznem. Miután posztoltam, kiderült számomra, hogy voltak már hasonló, sikeres örökbefogadási esetek is." Hozzátette: az örökbefogadási folyamat körülbelül öt hónapig tartott, mivel "az eljárás lerövidült" az utóbbi időben. 

www.transindex.ro

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux