Ugrás a tartalomra
x

Magyar sztárok, akik nem vállalják, hogy melegek: „megélhetési heterókról” beszélt Osváth Zsolt

A ZSHOWTime legújabb adásában egy komoly témát boncolgatott a műsor házigazdája, Osváth Zsolt.

Az adást azzal kezdte, hogy a melegségét nemrég a nyilvánosság előtt is felvállaló Kocsis Tibor szerinte nem kap annyi elismerést és lehetőséget, mint amennyit megérdemelne, és úgy véli, hogy az énekessel most nem azért kezdtek el többet foglalkozni, mert kifejezetten tehetséges, hanem amiatt (és ez nem Tibor hibája), hogy coming outolt.

Zsolti szerint a magyar emberek különösen kíváncsiak arra, hogy éppen ki meleg vagy ki nem, és őt is rendszeres bombázzák üzenetekkel, hogy melyik híres emberről tudja esetleg, hogy homoszexuális-e, azaz kik azok, akik „titkolják” szexuális hovatartozásukat. De kiemeli, Kocsis Tibor pont nem ebbe a kategóriába tartozott, aki titkolta volna ezt. Azt, hogy kik azok a magyar hírességek, akik homoszexuálisok, leszbikusok vagy biszexuálisak, szerinte több szempontból is aggályos feszegetni.

"Engem nem zavar, hogy ha valaki meleg és ezt nem mondja el a nagyközönség előtt, hiszen ez a magánügye. Ami inkább zavar, hogy tudatosan megvezeti a követőit, a közönséget, megkéri egy lánynak a kezét, csajokkal posztol képeket, és a szemedbe hazudik. De olyan is van, hogy a leszbikus lány egy meleg fiúval boronálódik össze, csak, hogy hírek szülessenek róluk." – elmélkedik a népszerű, egyébként vállaltan meleg YouTube-videós, aki szerint az probléma, hogy valaki lájkot, pénzt, felkéréseket, munkát és minden egyebet generál azzal, hogy elhiteti azt, hogy heteroszexuális. Ellenben úgy véli, sok hazai előadó, közszereplő imidzsébe nem férne bele az, hogy coming outoljon, miközben ugyanúgy felbukkan hétről-hétre melegklubokban.

„Én ezt a megélhetési heteroszexualitást nem bírom, ugyanakkor ez mindenkinek a saját döntése és ez a fontos. Ha úgy érzed a lelkedben, hogy te nem értél meg erre és nem állsz készen arra, hogy kiállj és azt mondd, a saját nemedhez vonzódsz, a te döntésed. Te tudod, hogy bármikor is készen leszel-e erre.”

A videós szerint annál gyomorforgatóbb nincs, amikor valaki kiáll és egy embertársára azt mondja annak a beleegyezése nélkül, hogy x vagy y homoszexuális vagy leszbikus. Sokan például félnek attól, hogy mik lesznek a reakciók, hiszen ugyan az utcán már talán nem ütik arcon azt az embert, aki vállalta másságát, de online, iskolai vagy munkahelyi abúzus még érheti az illetőt.

 

www.blikk.hu

 
Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux