Ugrás a tartalomra
x

Erősíti a szexuális kötődést, fokozza a bizalmat: a szexoktató egyszerű, mégis hatásos módszere

A kiegyensúlyozott szexuális élet egy boldog kapcsolat alapja is lehet.

Bár sokan sokféleképpen látják a dolgot, a legtöbb párkapcsolati szakértő egyetért abban, hogy a jó szex is ugyanolyan fontos része egy jól működő kapcsolatnak, mint például az őszinteség vagy a hűség. 
Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy nemcsak a megfelelő partnert fontos megtalálni, hanem vele egy szexuális kötődést is érdemes kialakítani. Erre a holisztikus szexuális oktató, Taylor Sparks kifejlesztett egy módszert, ami szerinte sok párnak segíthet a hálószobában elérni a kívánt hatást.Mik a szexuális kötődés alapjai?Egy kapcsolat elején szinte teljesen természetes, hogy a feleknek idő kell ahhoz, hogy egymásra hangolódjanak, sok a bizonytalanság a teljesítménnyel és az orgazmussal kapcsolatban, akár néhány alkalomnak is el kell telnie ahhoz, hogy a partnerek érezzék egymást szexuálisan is. Ám abban az esetben, ha már régóta együtt van a pár, de az aggodalmak még mindig fennállnak, akkor lehet a szexuális kötődés hiányáról beszélni. 

A szexoktató szerint van egy módszer, ami segíthet ennek leküzdésében, és mindkét fél sokat tanulhat belőle. Ennek az a lényege, hogy megbeszélés alapján az egyik fél beleszólás nélkül hagyja, hogy a partnere irányítsa, és úgy csinálja az aktust, ahogy szerinte mindkét félnek jó. Ez nemcsak a felek egymás iránti bizalmát erősíti, hanem arra is jó, hogy gondolkodás nélkül legyen élvezhető a szex. A szakember elmondta, hogy így az „irányított” nagyobb figyelmet fordíthat a testében lévő érzésekre, és teljesebb kapcsolatba lép a partnerével, mert nem azon gondolkodik, hogy mit kellene tennie, vagy hogy megpróbál elérni bármilyen eredményt - egyszerűen csak átadja magát az érzésnek. Mivel sokan szeretnek irányítani egy kapcsolatban, nekik is kihívást jelenthet ezt elengedni, de pont emiatt lehet hatékony a módszer.

Taylor Sparks elmondta, hogy a módszer kipróbálásának alapja a kommunikáció, szex előtt mindenképp érdemes tisztázni a partnerrel, hogy ő is ugyanúgy érez-e a kötödés hiányával kapcsolatban. Arról is ajánlott beszélni, hogy a kontroll teljes hiánya mit is takar pontosan, a szakértő szerint egy biztonsági szó is sokat segíthet, ha valaki bizonytalanabbá válik annak hallatán, hogy nem az övé lesz a teljes irányítás. Természetesen nem kell minden alkalommal bevetni a módszert, de néhány irányításmentes együttlét már sokat segíthet a szexuális kötődés kialakításában vagy megerősítésében.

www.femina.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux