Ugrás a tartalomra
x

A nemváltó műtétekre adott egyetlen értelmes választ várja Demeter Szilárd az új Petőfi rádiótól és tévétől

Kedden megírtuk, hogy több ismert műsorvezetőjétől, többek közt Harsányi Leventétől is elbúcsúzik a megújulást hirdető Petőfi rádió. Szerdán a Magyar Nemzetben Béli Ádám, a Petőfi rádió és a Petőfi TV programigazgatója, valamint Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, miniszteri biztos ismertették a megújulás részleteit.

Demeter elmondta, hogy a megújulás egyik fő célja, hogy Petőfinek tévéje és rádiója is legyen, továbbá két év múlva lesz a költő születésének kétszázadik évfordulója, azonban az Országgyűlés a jövő esztendőt is Petőfi-emlékévvé nyilvánította.

"A világot ma uraló identitásőrületre egyetlen értelmes válaszunk, ha megerősítjük a saját kulturális nemzeti identitásunkat. Ennek egyik legjobb eszköze a fiatalok által hallgatott tömegmédia"

– tette hozzá a miniszteri biztos, akinek meglepő asszociációval a Lánchídról a nemváltó műtétek jutottak eszébe:

"Kétszáz évvel ezelőtt még voltak saját válaszaink a világ kérdései­re. Magyarul néztünk a világra. Ennek legerősebb szimbóluma a Lánchíd, ami közadakozásból, a kor legmagasabb technikai színvonalán épült, s átadása óta Magyarország jelképe. Pár évvel ezelőtt számomra elképzelhetetlennek tűnt, hogy alkotmányos védelmet kell adni annak a biológiai ténynek, miszerint az anya nő, az apa férfi. Az ezeréves értékvilágot, amely megtartott bennünket, kikezdték. Persze azért, mert valamit sokszor és hangosan mondanak, még nem válik igazzá, a teremtés rendjének fizikai, biológiai korlátai gátat szabnak a poszthumán kornak. Ha az embert megfosztjuk mindattól, ami emberi, akkor egy nem emberi világ köszön ránk. És ebben nem szeretnék élni."

Béli Ádám szerencsére gyorsan meg is nyugtatott mindenkit, hogy konstruktív válaszokat adnak a Nyugat abszurd ötleteire. A programigazgató azt is elmondta, a fiatalokat úgy tervezik megszólítani, hogy kiköltöztek az A38 hajóra, és „az egyes bejelentkezések, autonóm tartalmak akár mint önálló médiabrandek kilépnek majd a stúdió falai közül. Például az új mixműsorunkban a legmenőbb magyar DJ-k a pultjukkal ellátogatnak akár az apci tengerszemhez vagy a Parlament tetejére, épített és természeti örökségünk bármely pontjára.” Sőt, megígérte, új arcok és hangok jelennek majd meg a közmédiában, akik meg tudják szólítani a fiatalokat.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux