Ugrás a tartalomra
x

Van olyan ország, ahol bebörtönöznék a homoszexuálisokat

A ghánai parlament elkezdte tárgyalni azt a törvényjavaslatot, amely büntethetővé tenné a homoszexualitást, és bűncselekménynek minősítené az LMBTQ emberek mellett való kiállást.

Emberi jogi aktivisták riadalmat keltettek az LMBTQ-közösség büntetőjogi felelősségre vonására irányuló tervek miatt egy olyan országban, ahol már most is a homofóbia hullámai tapasztalhatók. A ghánai Interfaith Diversity Network of West Africa (IDNOWA) nem kormányzati szervezet embertelennek nevezte a törvénytervezetet.

“Ha ezt a törvényt elfogadják, minden újságírókkal folytatott beszélgetést betiltanak, és a puszta létezésünk is veszélybe kerül” – mondta a France 24-nek telefonon az IDNOWA egyik aktivistája.

A ghánai parlament kedden kezdte meg a vitatott törvénytervezet tanulmányozását, amelynek célja a homoszexualitás súlyos büntetése, amely már most is tilos az országban. Ha elfogadják, az új törvényjavaslat akár 10 év börtönbüntetést is lehetővé tenne az LMBTQ emberek számára, büntetné az őket védelmező személyeket, valamint büntetné az olyan információk közzétételét is, amelyek a homoszexualitásra való buzdításnak tekinthetők.

A törvényjavaslat a melegek “átváltoztató terápiáját” is támogatja, amely az afrikai kontinens több országában és az Egyesült Államok egyes részein alkalmazott vitatott gyakorlat. Sam Nartey George, az ellenzéki Nemzeti Demokratikus Kongresszus parlamenti képviselője a törvénytervezet kidolgozója, amelyet hét másik képviselő is támogatott, amikor augusztusban benyújtották. George a homoszexualitást “perverziónak” nevezte.

"Meg kell védenünk a gyermekeinket, akiket ezek az LMBTQ emberek célpontjai, akik elhitetik velük, hogy ez egy új életforma”

 

liner.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux