Ugrás a tartalomra
x

A transznemű muzulmán nő hidzsábot viselt imádkozás közben, ezzel megsértve az iszlámot

Instagram-posztban jelezte, hogy új életet kezdett.

"Nem elfutok. Elvándorlok” – mondta Sajat a Star-nak.

A muszlim vallású Sajat 2018 februárjában vett részt egy imaórán a malajziai főváros, Kuala Lumpur közelében. Az eseményen hidzsábot viselt. Három évvel később a transznemű nőt „az iszlám megsértésével” vádolták meg – írja a New York Times.

A The Times beszámolója szerint Malajziában hibrid jogrendszer működik, mivel az ország lakosságának többsége muszlim vallású. A malajziai muszlimoknak a saría törvényt kell követniük. Aki nem muszlim, annak a polgári jogot kell betartania. Az ország az utóbbi időben szigorú jogszabályokat fogadott el a transzneműséggel és a homoszexualitással kapcsolatban.

"A kormány komolyan veszi az országban élő LMBTQ-emberek kérdését, mivel Malajzia az iszlám valláshoz ragaszkodó ország” – közölte Ismail Sabri Yaakob miniszterelnök, majd hozzátette:

Aki megsérti a törvényt, szembe kell néznie a következményekkel.”

Januárban Selangor vallási hivatalának tisztviselői beidézték Sajatot, miután lakossági panaszok érkeztek vele kapcsolatban. Sajat azt állítja, hogy a tisztviselőkkel való találkozó során három férfi megrúgta és megtapogatta. Miután letartóztatták, vádat emeltek ellene a bíróságon, és fogdában töltötte az éjszakát – olvasható a Timesban.

Thaiföldre szökése után, március óta egy társasházban lakott egy helyi férfival. A thaiföldi bevándorlási hivatal szeptember 8-án tartóztatta le Sajatot – írja a lap.

www.888.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux