Ugrás a tartalomra
x

A médiahatóság szerint a homoszexualitás nem lényegi eleme a Freddie Mercury-ról szóló filmnek

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleményében tudatta, hogy egy néző levélben kifogásolta a korhatár besorolását a TV2-n bemutatott Bohém rapszódia című filmnek. 

Az NMHH a portálján számos hírt közreadott, például arról is beszámolt, hogy valaki a Survivor című műsor ellen emelt kifogást, míg egy másik személy a nagy sikerű Bohém rapszódia című alkotással kapcsolatban nyújtott be panaszt.

Bejelentés alapján olyan műsorokat is vizsgált a grémium, amelyeknél nem indít eljárásokat. Augusztusban az RTL Klub Survivor – Celebek a civilek ellen! című műsor egyik epizódjában, valamint a TV2-n sugárzott Bohém rapszódia című filmben nem volt olyan tartalom, ami indokolta volna első esetben a 12-esnél magasabb, 16-os, míg a második esetben a 16-osnál magasabb, 18-as korhatár-besorolást – írja közleményében a hatóság.

A Bohém rapszódia a Queen zenekar történetét mutatja be, a frontember, a meleg Freddie Mercury életén keresztül. A filmben férfiak közötti csókjelenet is látható.

 

Korábban a MNHH úgy fogalmazott, hogy a pedofil-törvényhez kapcsolódó, melegellenes szabályozás szerint a homoszexualitásnak a megjelenítése általánosságban nem tilalmazott, csak ha a homoszexuális személyek közötti közvetlen kontaktus, kapcsolat, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, vagy a születési nem megváltoztatásának ábrázolása, megjelenítése a műsorszám meghatározó, lényegi eleme, vagy ha a homoszexualitást követendő magatartásként ábrázolja, népszerűsíti.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux