Ugrás a tartalomra
x

Egyre több iskola tiltja a BLM és a Pride zászlók kihelyezését

Több amerikai államban egyre több iskola tiltja meg az LMBTQ és BLM zászlók kitűzését az épületekben, politikainak és megosztónak nevezve azokat.

Legutóbb egy oregoni iskolaszék szavazta meg pár napja, hogy az iskoláik megtiltják a Pride és a Black Lives Matter (BLM) zászlók vagy szimbólumok kihelyezését az osztálytermekben.

“Nem azért fizetjük a tanárainkat, hogy politikai nézeteiket a diákjainkra erőltessék. Ez nem az ő dolguk” – mondta Brian Shannon, a newbergi iskolatanács egyik tagja. “Az ő dolguk az, hogy a jóváhagyott tantervet tanítsák, és ehhez a politika csak annyit tesz, hogy biztosítja a feltételeket az iskoláinkban.”

Egy Utah állambeli iskolai körzet szintén megtiltotta az LMBTQ büszkeség és a BLM zászlók kitűzését, azzal érvelve, hogy ezzel az iskola “semleges” akar maradni minden kérdésben.

A Utah északi részén található Davis iskolakörzet szóvivője azt mondta, hogy ezek a szimbólumok túlságosan politikai töltetűvé váltak – számolt be a Salt Lake Tribune.

“Tehát az iskoláinkban nem loboghatnak zászlók, kivéve az Amerikai Egyesült Államok zászlaját” – mondta Chris Williams szóvivő. De tisztázta, hogy néhány iskolában sportcsapatok vagy nemzetközi országok zászlói vannak, amelyeknek semmi közük a politikához, és azok természetesen maradhatnak.

A Utah -i Oktatási Tanács tagja, Natalie Cline azt javasolta, hogy az osztálytermek ne legyenek az „identitáspolitika” helye – jegyezte meg a jelentés.

Hasonlóan Indiana államban, a Bluffton-Harrison iskolai körzetben is megbeszélést tartott a testület, hogy fontolóra vegyék a “vitatott” zászlók betiltását – számolt be a Newsweek.

Erre azután került sor, hogy egy szülő panaszt tett az iskola tantermében kifüggesztett Pride zászlóra, mondván, hogy az “a diákok fegyelmi problémáinak kiváltó oka lehet”.

De a közösségi aktivisták azt állítják, hogy az LMBTQ és a fekete diákoknak szüksége van a zászlókra, hogy jól érezzék magukat. Szeptemberben egy Missouri állambeli tanár, John M Wallis lemondott, miután iskolája vezetősége arra kérte, hogy távolítson el egy szivárványos Pride zászlót az osztályterméből, és korlátozta őt abban, hogy a szexualitásról vagy a “szexuális preferenciákról” beszéljen az iskolában.

Az LMBTQ-pártiak elítélték a tiltásokat, azzal érvelve, hogy a büszkeségzászlók eltávolítása az iskolákból azt sugallja, hogy az osztálytermek már nem biztonságos helyek a meleg diákok számára. Szerintük ezek a zászlók, jelképek a közösséghez tartozás és a közösségben való megbecsülés érzéséről, és nem politikai nézetek megjelenítéséről szólnak.

“Ezek az emberek, akik el akarják távolítani a zászlót, nem értik, mit jelent ez nekünk” – mondta Amanda Darrow, a Utah Pride Centre ifjúsági, családi és oktatási igazgatója. “Ez a zászló a szeretetet és az elfogadást jelképezi.” A BLM zászló is…

Mary Emily O’Hara, a GLAAD, az LMBTQ jogokkal foglalkozó nem kormányzati csoport munkatársa a Yahoo Life-nak elmondta, hogy a tiltások “káros üzenetek, amelyeket a fiatalok és a felnőttek egyaránt bántó diszkriminációként ismernek fel, holott az üzenetnek annak kellene lennie, hogy befogadjuk, megvédjük és értékeljük a legsebezhetőbbeket közöttünk”.

“Az LMBTQ büszkeségzászló kitűzése egy befogadó és ártalmatlan módja annak, hogy megmutassuk az LMBTQ embereknek, hogy szívesen látjuk őket és biztonságban vannak” – mondta.

www.elemi.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux