Ugrás a tartalomra
x

TÖBB, MINT KÉT FIÚ MÉLY BARÁTSÁGA

A HOMOSZEXUÁLIS SZEX ALAPJAI

A meleg szexnek sincsenek aranyszabályai, legalábbis nem több, mint a hagyományos szexnek. Mindenkinek megvannak a maga kívánságai. Ha megérted az alapokat, az segít abban, hogy minden eddiginél nagyobb örömben legyen részed.

- Ne feltételezz. Sokan a meleg szexet automatikusan az anális szexszel azonosítják, de nem minden meleg fickó élvezi (ugyanakkor sok heteroszexuális igen). A szexuális beállítottság nem jelent iránymutatást a konkrét szexuális preferenciákra vonatkozóan. Mindig kérdezd meg a partneredet, mit hogyan szeret, és ne feltételezd, hogy pont ugyanazt kedveli, amit te is.
- Figyelj oda a biztonságra: a szexuális úton terjedő betegségek, köztük a gonorrhea és a szifilisz orális módon történő terjedése egyre gyakoribb, ezért az óvszert ne csak anális szexhez használd! Legyen nálad ízesített és extra erős óvszer is a biztonság kedvéért.
- Legyél szexi: nem kell, hogy az óvszer unalmas legyen. Próbáld felhúzni a száddal, vagy egyik kezeddel kényeztesd a párod golyóit, míg a másikkal felhúzod az óvszert a helyére.
- Legyél magabiztos: a hímvesszők mérete és alakja különböző, de ha magadat hasonlítgatod a partneredhez, az nem biztos, hogy örömöt okoz az ágyban. Nem számít, hogy nagyobb vagy kisebb vagy nála: az a lényeg, hogy milyen élvezetet tudtok egymásnak nyújtani.
- Legyél határozott. Ha a partnered a csupasz szexhez ragaszkodik, mondd meg neki, hogy óvszer nélkül nincs szex.
- Szeretnéd bővíteni az orális repertoárodat? Ha hanyatt fekszel az ágyon és a szélénél lelógatod a fejed, kinyílik annyira a torkod, hogy könnyebben tudj szórakoztatni egy jól felizgult férfit.
- Használj síkosítót! Masszázshoz és kézimunkához is kiváló, és a síkosító az anális játékokhoz is elengedhetetlen.
- Fedezz fel különféle technikákat. Azért, mert te szeretsz valamit, nem biztos, hogy a szeretőd is szeretni fogja.  Próbálj ki különféle orális technikákat, és kezeiddel is kényeztesd a partneredet.
- Ami még jobb, maszturbáljatok egymás előtt. Így látni fogjátok, mi az, amit mindketten élveztek.
- Legyél tisztában a határaiddal. A szex nem arról szól, mennyit bírunk elviselni. Ha a partnered túl nagy neked, ne érezd kényszernek, hogy teljesen befogadd.

Az együttlét egy partnerrel mindenki számára más egy kicsit – ami téged beindít, az nem biztos, hogy egy másik ember számára is izgató. Előfordulhat, hogy ami másnak természetes dolog az ágyban, az neked már túl sok. A Te és partnered közötti megállapodáson kívül nincs túl sok szabály a szexre vonatkozóan – engedjétek szabadjára fantáziátokat és fedezzétek fel, hogy mi az, amit mindketten élveztek! Fontos azonban, hogy mindig legyetek ott fejben!

Nem, ez nem jelenti azt, hogy együttlét közben be kell csatolnotok a biztonsági övet – kivéve, ha bejön az autós szex. Akkor még ez is simán belefér. Csupán arra célzunk, hogy szex közben saját magad és partnered érdekében fontos minimalizálni a nemi betegségek kockázatát. Továbbá ha biztonságban érzed magad az együttlét közben, könnyebben át tudod majd adni magad az élvezetnek is.

A cikk hátralevő részében megtalálod a mi tippjeinket a biztonságos szexért. Tanulmányozd és kövesd őket a biztonságos, mégis ugyanolyan forró szexuális együttlétekért!

Használj óvszert!

Nyilvánvalónak tűnik, igaz? Különösen azért, mert a nemi betegségek száma egyre növekszik . Sok ember az óvszereket hibáztatja azért, mert megzavarják a meghitt pillanatokat, vagy mert nem megfelelően illeszkednek és kényelmetlenek, de az igazság az, hogy a választék nagyon szerteágazó: különböző méretű, vastagságú és ízesítésű óvszerek léteznek. Így Te is kipróbálhatsz minél többet azért, hogy megtaláld a Neked legmegfelelőbbet! Ezek után már nincs igazán jó indok arra, hogy mért ne használjuk őket. Még hordozható, olcsóbb kiszerelésben is kaphatóak, hogy könnyedén a zsebedbe vagy tárcádba csúsztathass egyet.

Járj rendszeresen szűrésre!

Bár félelmetesnek tűnik, a legjobb módja egészségünk megőrzésének az, ha elmegyünk szűrővizsgálatra. Nem is olyan macerás, mint gondoljuk. A jó hír az, ha felelősségteljes szexuális életet élsz (például használsz óvszert), akkor az ilyesfajta vizsgálatok óvintézkedések. És ki nem szeret sikeresen átmenni egy teszten? Ne felejtsetek el beszélgetni partnereddel egymás szexuális egészségéről sem, hogy a megfelelő pillanatban mindketten jó döntést hozhassatok!

Ne feledkezz meg az orális szexről sem!

Itt az ideje, hogy nyíltan beszélgessünk az orális szexről, hiszen ez az egyik útja a nemi betegségek terjedésének. Orális szex közben is fontos, hogy saját biztonságotok érdekében partnereden mindig legyen óvszer. Védekezésként néhányan szájgumit használnak óvszer helyett. A szájgumi egy vékony latex réteg, amely megfelelő biztonságot nyújt számodra orális szex esetén. Nem utolsó sorban pedig, ha megfelelően használod még partnered fantáziáját is felizgathatod vele!

Használj sikosítót!

Tudtad, hogy a sikosító nélküli szex közben, a megnövekedett súrlódás által a nemi betegségek is nagyobb valószínűséggel terjednek? Sikosítóval lehet igazán jó az élmény. Mindig ügyelj azonban, hogy víz alapú sikosítót használj, hiszen bármilyen más termék megrongálhatja az óvszert.

Tudtad, hogy a szexuális úton terjedő fertőzések száma egyre inkább növekszik? Senki sem szeretne elkapni ilyen típusú betegségeket (ez teljesen egyértelmű). Egy ilyen fertőzés az egészségedet – sőt a termékenységedet – is veszélybe sodorhatja. Hasonlóképpen más megfertőzése sem túlságosan izgató. „Fúj... Szeretnél mellé egy nemi szervi herpeszt is?”

Semmi okod nincs arra, hogy lemondj az élvezetes szexről vagy hogy ne keveredj szexuális kalandokba, akivel csak kedved tartja (feltéve, hogy ők is benne vannak a játékban... talán éppen itt az ideje, hogy felhívd magadra az insta-szerelmed figyelmét). Mindig gondolj a biztonságos szexre – korodtól, családi állapotodtól, nemedtől és szexuális irányultságodtól függetlenül. Mert az semmiképp nem róható fel a nemi betegségeknek, hogy diszkriminálnának.

Az óvszerek megbízható védelmet nyújthanak a nemi betegségek ellen, így nyugodtan áthathatod magadat az élvezeteknek. Ügyelj a megfelelő méretre és a lejárati dátumra (minden Durex óvszer csomagolásán megtalálod a lejárati dátumot). Mindig vízbázisú síkosítót használj, mert az olajbázisú termékek gyengíthetik az óvszer anyagát. Ha valaki nyomást gyakorol rád, hogy védekezés nélkül létesítsetek szexuális kapcsolatot, te pedig ragaszkodnál az óvszerhasználathoz, ne feledd, hogy a te testedről van szó, így te hozod meg a döntést. Az lesz, amit te akarsz.

Akkor nézzük meg részletesebben. Íme a leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzések és a velük járó tünetek.

Klamídia

A klamídia a leggyakoribb nemi betegség az Egyesült Királyságban, és gyakran teljesen tünetmentes, főleg nőknél. Éppen ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen kivizsgáltasd magad háziorvosodnál vagy egy nemibeteg-gondozóban (különösen akkor, ha védekezés nélküli szexuális kapcsolatot létesítettél egy új partnerrel).

Az alábbi tünetekre érdemes odafigyelni:

Férfiaknál:

Kellemetlen égető érzés vizeletürítéskor
Kellemetlen érzés a herék környékén
Fájdalom a végbélnyílásban és annak környékén. A védekezés nélküli anális szex a fertőzés szétterjedését eredményezheti ezen a területen
Kötőhártya-gyulladás. Váladék és fájdalom jelentkezése a szemben és annak környékén

Nőknél:

Gyakran tünetmentes
Szemviszketés
Gyomorfájdalom
Hüvelyváladék
Fájdalmas égető érzés vizeletürítéskor
A szokásosnál erősebb menstruációs fájdalmak
Menstruációs ciklusok közötti vérzés

Nemi herpesz

A klamídiához hasonlóan kezdetben a nemi herpeszt is igen nehéz diagnosztizálni, hiszen a tünetei nehezen észrevehetők. A betegség kitörését azonban azonnal észre fogod venni, hiszen fájdalmasan viszkető vörös hólyagok és foltok jelennek meg a nemi szerved környékén.

A jellemző tünetek az alábbiak:

Nőknél és férfiaknál:

Nemi szervek környékén jelentkező bizsergő fájdalom
Viszkető, vörös kiütések, amelyek hólyagokká alakulnak
Kellemetlen égető érzés vizeletürítéskor
Hólyagok a végbélnyílás környékén
Ajakherpesz
Láz és influenzaszerű tünetek
Gyakori vizeletürítési inger

Kizárólag nőknél:Hüvelyváladék
A méhnyakon kialakuló fekélyek és hólyagok
Gonorrea (tripper, kankó)
Az emberek többsége számára a gonorrea az egyik legnehezebben kezelhető nemi betegség, hiszen a tünetei kevésbé felismerhetők, mint a többi nemi betegség tünetei. Ha a tünetek mégis felütik a ronda fejüket, arra általában a kezdeti fertőzés után legalább egy nappal vagy legfeljebb két héttel kerül sor.

A gonorrea tünetei az alábbiak:

Férfiaknál:

A hímvesszőből folyó fehér vagy zavaros váladék
Duzzadt herék
A hímvesszőben jelentkező égető vagy kellemetlen, bizsergő érzés
Gyakori vizeletürítési inger

Nőknél:

Hüvelyváladék
A medence és a gyomor tájékán jelentkező fájdalom
Menstruációs ciklusok közötti vérzés
Gyakori vizeletürítési inger

HIV-fertőzés

Mindenki számára rémisztő gondolat, hogy elkapja a HIV-vírust, ám az orvostudomány elmúlt években bekövetkezett fejlődésének köszönhetően számos megelőző kezelés, például a PrEP (Pre-exposure prophylaxis), egyre szélesebb körben elérhetővé vált. Komoly lépéseket sikerült tenni a HIV-fertőzéssel járó stigma leküzdése terén is. Azonban továbbra is az egész világot érintő problémáról van szó. Az Egyesült Királyságban a homoszexuális férfiak vannak a fertőzés legmagasabb kockázatának kitéve. Ám az orvostudomány fejlődésének, a kutatásoknak és oktatásnak köszönhetően egyre több HIV-vírussal fertőzött ember élhet teljes életet. (Bár ez több orvosi vizsgálattal és gyógyszerrel jár az átlagemberhez képest.)

A HIV-vírussal fertőzött emberek tulajdonképpen hosszú évekig tünetmentesen élhetnek, éppen ezért ha úgy érzed, hogy kockázatnak vagy kitéve, mindenképpen vizsgáltasd ki magadat.

A legfőbb tünetek az alábbiak:

Magas láz vagy influenzaszerű tünetek (becslések szerint ezek a HIV-vel fertőzött emberek 80%-ánál jelentkeznek)
Egész testet beborító kiütések
Fáradékonyság
Izomfájdalom
Szájfekélyek
Duzzadt nyirokcsomók

Most már ismered a részleteket, így jobban ügyelhetsz a biztonságodra a nagyvilágban – és a hálószobában is. Amihez éppen kedved van.

www.durex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux