Ugrás a tartalomra
x

Nyilvános megtérés a szexuális kisebbségekhez, avagy baloldali vita a gyerekvédelmi törvényről

Kedden zárul az ellenzéki előválasztás. Az első nap számítógépes összeomlása miatt hosszabbították meg a határidőt a szervezők. A miniszterelnök-jelöltek az LMBTQ-val kapcsolatban is elmondták a véleményüket egy tévévitában. Dobrev Klára és Karácsony Gergely is eltörölné a gyermekvédelmi törvényt. Jakab Péter pedig arra tett ígéretet, hogy az általa vezetett kormány nem gyűlölné a szexuális kisebbségeket, miközben néhány éve még aberráltnak nevezte a melegfelvonulás résztvevőit és egy b-vel kezdődő négybetűs jelzővel is sértegette őket – számolt be az M1 Híradója.

„Itt és most megígérem, hogy az általam vezetett kormány sem a szexuális kisebbségeket, sem más kisebbségeket nem fog a gyűlölet céltáblájává tenni.”

Így tett ígéretet szimpatizánsai felé Jakab Péter a legutóbbi baloldali miniszterelnök-jelöltek pénteki vitáján. A Jobbik elnöke azonban nem mindig volt ezen az állásponton. 2010-ben egy miskolci kampányrendezvényen még becsmérelte és szidalmazta a budapesti Pride-felvonulást.

„A csendőrségről továbbra sem fogunk lemondani. És a csendőrségnek nem az lesz a feladata, hogy ilyen buziparádékat biztosítson az Andrássyn. Mert olyan jól állunk, hogy Miskolcról ezeket kell lehet vezényelni. Több mint 100 rendőrt küldtek Miskolcról az Andrássyra mert ugye semmi dolog nincs Lyukóban (Miskolc egyik szegénynegyede, ahol több ezer hátrányos helyzetű ember él – a szerk). Ezeket az aberráltakat kell kísérgetni” – mondta a Jobbik elnöke még 11 éve.

A Jobbik akkori irányvonalát képviselte nemrég mostani, szegedi képviselőjelöltjük, Tóth Péter is, akinek szavait a Momentum elnöke idézte fel. Fekete-Győr András szerint a csongrád-csanádi jelölt tavaly azt nyilatkozta a Pride-dal kapcsolatban, hogy: „a végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen.”

Fekete-Győr András ezután Gyurcsány Ferenc feleségét szembesítette azzal, hogy Tóth Péter, a DK jelöltje is az előválasztáson. Dobrev Klára erre azt felelte, hogy majd a választók eldöntik, kire bízzák az ellenzék képviseletét. Ezért nem is kezdeményeznek etikai eljárást senki ellen az előválasztáson.

Karácsony Gergely is megszólalt a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban. Ő azonnal eltörölné ezt a törvényt. Úgy fogalmazott: „Én tűztem ki elsőként a szivárványos zászlót polgármesterként, és először mondtam beszédet a Pride-on, ezért eltörölném a mostani törvényeket.”

Ebben egyébként a főpolgármesterrel egyetértett Dobrev Klára is, aki szerint ugyancsak el kell törölni a gyermekek védelméről szóló törvényt. Gyurcsány Ferenc felesége hitet tett az Európai Parlament azon döntése mellett is, miszerint egész Európában azonos jogok illessék meg az LMBTQ-embereket, a házasságot és a szülőséget illetően is.

Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt – erről még a nyáron beszélt a kormányfő.
Az említett jogszabályt még június közepén fogadta el az Országgyűlés. A gyermekvédelmi törvény elfogadása után elemi erejű, csak a 2015-ös migránsválság idején tapasztalt nemzetközi támadás indult Magyarország ellen – többek között erről beszélt Orbán Viktor is, amikor bejelentette a törvényről népszavazást kezdeményeznek.

„Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami nyugat-Európában már állandósult. Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba. Ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják” – mondta a kormányfő.

A gyermekvédelmi törvényről az Európai Parlament is vitázott július elején. Az egyik leghangosabb bíráló az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen volt, aki szégyenletesnek nevezte a jogszabályt.

Az Európai Bizottság a gyermekvédelmi törvény miatt kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarországgal szemben, sőt jelenleg az uniós helyreállítási alap hazánknak járó pénzeit is visszatartja.

www.hirado.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux