Ugrás a tartalomra
x

Az elnök meghívta Bident Csecsenföldre, hogy lássa, „nincsenek melegek”

Zokon vette Ramzan Kadirov csecsen elnök amerikai hivatali kollégája, Joe Biden szavait Csecsenföldről. Az amerikai elnök az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakának általános vitáján felszólalva hangsúlyozta: meg kell védeni az LMBTQI személyek jogait, legyen az Csencseföldön vagy Kamerunban vagy bárhol a világon. 

Kadirov, akinek jelleméről sokat elárulhaz az,hogy verste írt pisztoláyhoz, és az inetrnet népének segítségét kérte elvezsett macskájának felkutatásához, a maga stílusában reagált a bujtatott kritikára.

"Biden olyan abszurd kijelentést tett, amire csak úgy tudok reagálni, hogy meghívom köztársaságunkba, hogy saját szemével lássa, a Csecsen Köztársaságban nincsenek „köcsögök”."

Kadirov a petuh orosz szót használta, amely szó szerint kakast jelent. Csakhogy az orosz szlengben a kakas a fent említett sértő szót jelenti, a börtönben szexuális abúzust elszenvedő és meleg férfiakra használják. 

Csecsenföldről számos jelentés érkezett az utóbbi évtizedben arról,hogy a melegeket hatósági szinten üldözik, megkínozzák, és egyes esetekben meg is ölik.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux