Ugrás a tartalomra
x

Varga Judit elmagyarázta az uniós biztosnak, hogy szerinte miért nincs baj a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törvénnyel

Magyarország meg kívánja és meg is fogja védeni kultúráját - írta a miniszter.

"Levél elküldve, érvek kifejtve. Most már a Bizottságnál pattog a labda" - írta Facebook-oldalán csütörtök délelőtt az igazságügyi miniszter.

Varga Judit ebben a posztban jelezte, hogy Thierry Breton uniós biztosnak szerdán határidőre megküldte azt a levelet, amelyben részletesen kifejti a magyar kormány álláspontját az úgynevezett "gyermekvédelmi" törvénnyel kapcsolatban. Ennek előzménye, hogy az Európai Bizottság 2021. július 15-én hivatalos felszólítást küldött a kormánynak, ezzel megindítva a kötelezettségszegési eljárást. 'Azért próbálnak megbüntetni minket, mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit a magyar iskolákba és óvodákba'" - kommentálta. 

A biztosnak küldött levélről pedig azt írta, hogy abban a  Bizottság hivatalos felszólításában szereplő tárgyi, valamint szakmai tévedésekre is kitért. Varga Judit azt hangoztatta, Magyarország meg kívánja és meg is fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak, ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja.  
"Visszautasítjuk, hogy a törvény célja a kirekesztés, vagy a hátrányos megkülönböztetés lenne, a törvény kizárólag a magyar gyermekek neveléséről és a kiskorúak védelméről szól. A törvény felnőttek életébe semmilyen módon nem szól bele, a szexuális kisebbségek jogait semmilyen módon nem csorbítja" - olvasható állásfoglalásában.

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux