Ugrás a tartalomra
x

Lang Györgyi: “Orbán Gáspár szerencsétlen, úgy ahogy van, megvan nyomorítva a szülei által”

Tegnap tartották a Pécs Pride-ot is magába foglaló “Identitásom szabadsága” című emberjogi fesztivál megnyitóját, ahol többek között Lang Györgyi énekesnő, színésznő, emberjogi aktivista is éles beszéddel készült.

“Mindössze két ember van Pécsett a képviselők közül, akik fel merik vállalni az ittlétüket” – mutatott Lang Györgyi a meghívott vendégek soraira, ahol Bognár Szilvián és Siposné Bikali Éván kívül nem jött el más a rendezvényre.

A művésznő elmondta: fájlalja, hogy néha vallásosak vagyunk, néha nem, néha elfogadók, de ha a családban kiderül valakiről, hogy meleg, akkor azt tabuként kezeljük. Lang Györgyi ezután a miniszterelnök fiára tett utalásokat.

“Azt mégegyszer semelyikünk sem szeretné megélni, hogy elmegy valahova repülővel, és az édesapja tanácsára a TEK-esek leveszik a repülőről, majd befizetik egy több milliárd forintos angliai kiképzőtáborba. Orbán Gáspár szerencsétlen úgy ahogy van, megvan nyomorítva a szülei által, és nagyon sajnálom őt, és azt hogy nincs egy olyan világ, ahol ő azt csinálhatná, amit akar. Ezért vagyok rátok büszke, mert ti azt csináljátok, amit akartok.”

Lang Györgyi hozzátette:

“Azt javaslom nektek, hogy éljetek boldogan, fogadjatok örökbe gyereket, és ne higgyétek el senkinek azt, hogy ha nevelőintézetekből két fiú vagy két lány örökbe fogad egy gyereket, az rossz dolog lesz.”

Ezt követően Lang Györgyi felolvasta név szerint azokat a meghívott, többnyire fideszes képviselőket, akik nem jöttek el a rendezvényre. A fesztivál számos érdekes programot kínál, ezekről bővebben az Ellenszél cikkében írtunk.

www.ellenszel.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux