Ugrás a tartalomra
x

Helyi civilek álltak ki a pécsi LMBTQI-közösségért

Elkezdődött Pécsett a Freedom of my Identity Emberi Jogi Fesztivál,aminek záróeseménye lesz a Pécs Pride szombaton. Bár a szöveg direktben nem utal erre, egyértelműen ezzel összefüggésben szólalt meg most 24 pécsi civil közösség, hogy kiálljanak a véleménynyilvánítás szabadsága, a békés gyülekezés és egyesülés joga mellett.

Az alábbiakban szó szerint mutatjuk a közleményt.

“Mi, alulírott pécsi civil közösségek támogatásunkról biztosítjuk városunk leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális és más szexuális identitású (LMBTQI+) közösségének tagjait.

A magán- és családi élethez való jog, a véleménynyilvánítás szabadsága, a békés gyülekezés és egyesülés joga alapvető emberi jog, amit minden embernek, közösségnek és intézménynek tiszteletben kell tartania. A pécsi LMBTQI+ embereknek és támogatóiknak alapvető joguk, hogy békésen gyülekezhessenek és véleményüket szabadon kifejezhessék. A hatóságoknak kötelessége, hogy az alapvető jogok gyakorlását tiszteletben tartsa, védelmezze és elősegítse.

Mi, a nyilatkozat aláírói elkötelezettek vagyunk az egyenlőséghez, a szabad gyülekezéshez és a véleménynyilvánításhoz kötődő alapvető jogaink mellett. Bármely ember számára, nemi identitásától vagy szexuális irányultságától függetlenül biztosítani kell az egyenlő bánásmódot, a törvény előtti védelmet. Az egyenlőbb, befogadóbb, igazságosabb magyar társadalom feltétele, hogy ezt a kormány, az állami intézmények és a helyi önkormányzatok egyaránt kifejezésre juttassák.

Az alábbi pécsi közösségek, civil szervezetek közös nyilatkozata:

A Város Mindenkié Pécsi Csoportja

Apolló Mozi Alapítvány

Amnesty International Magyarország pécsi közössége

Drukker Nyomdaműhely

Emberség Erejével Alapítvány

Élmény Tár

Frandia Alapítvány

Hétágfa Egyesület

Keret Alkotó Csoport

Lángnyelv Alapítvány

Made in Pécs

Mediátor Egyesület

Murál Morál Egyesület

Partisan cafe & bar

Pécsi Közösségi Alapítvány

Pécsi Playback Színház

Reggeli és Nappali

S.O.S. Öngyilkosság Megelőzésért Alapítvány

SocLab Egyesület

Szabadkikötő

Tandem Színház Egyesület

TASZ

30Y

Zöld Fiatalok Egyesület

Pécs, 2021.09.13.”

 

www.pecsaktual.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux