Ugrás a tartalomra
x

Mi történik a NAV-nál? Világhírű transzvesztita sztárral motiválja dolgozóit az adóhivatal

Valami zavar támadt az éterben a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Egyesek trollkodásról beszélnek, netán LMBTQ-aktivisták beszivárgásáról, mások szimpla tudatlanságra, tájékozatlanságra vezetik vissza, hogy egy ismert külföldi transzvesztita művész, RuPaul gondolatait idézi a hivatal egyik új belső kiadványa.

Szerkesztőségünk megszerezte a kis füzetet, amely a NAV-nál újonnan bevezetett teljesítményértékelési rendszer kapcsán a dolgozok számára készült értékelési kompetenciákat tartalmazza. Ebben az amerikai drag queentől (transzvesztita királynő), RuPaul Andre Charlestól választottak inspiráló idézetet. „A világot nem tudod megváltoztatni, de magadat igen!” – biztatja dolgozóit a kiadvány hátulján olvasható szöveggel a hivatal vezetősége.

Vajon az adóhivatal munkatársait feltüzeli a kiadványban kiragadott mondat?

Talán nem mindenkinek világos, ki is valójában RuPaul Andre Charles... Nos, az idősebbeknek onnan lehet ismerős a transzvesztita előadóművész, hogy még a 90-es évek derekán Elton Johnnal elénekelte a Don’t Go Breaking My Heart (Ne törd össze a szívemet) című slágert. A klipben csinos nőként illegeti magát a ma már 60 éves, San Diegóban született művész.

Az amerikai modell, színész, író, dalszerző és énekes a 90-es években több zenekarral is fellépett New York éjszakai mulatóiban, főleg a Pyramid Clubban, szerepelt az angol Channel 4 csatornán futó Manhattan Cable című sorozatban, illetve házigazdája volt a VH-1 csatornán futó egyik talk show-nak. Amerikában a legsikeresebb transzvesztita előadóművészként tartják számon, több albuma jelent meg, roppant sokoldalú személyiség. Ő volt az első transznemű trubadúr, aki 2018-ban csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán, a Hollywood Walk of Fame-en.

Szóval RuPaul nem egy „nímand”, de azért mégis meglepő, hogy egy hazai állami hivatalnál pont őt találják meg, tőle idéznek, vele motiváljak a dolgozókat, miközben a magyar állam vívja a maga hidegháborúját a világot elárasztó LMBTQ-lobbi ellen. Elgondolkodtató, hogy a NAV-nál senkiben sem merült fel, hogy egy hazai költőtől, írótól, művésztől vegyenek át egy idézetet.

Próbáltunk válaszokat kapni a NAV sajtóosztályától, hogy kinek az ötlete volt és miért a RuPaul-idézet, de a megkeresésünkre nem válaszoltak.

 

blikk.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux