Ugrás a tartalomra
x

Nyáry Krisztián a "gyermekvédelmi" törvényről: aki ezt kitalálta, annak fogalma sincs arról, hogyan működnek a fiatalok

A kiskorúak ezentúl is elérhetik a legdurvább pornót az interneten, de a műalkotásokhoz, a világ ismeretét elősegítő irodalmi művekhez nem fognak hozzáférni - nyilatkozta a Magyar Hangnak az író a gyermekvédelminek nevezett törvény kapcsán.

"Egy gimnazista kamasztól elvenni Szapphó verseit, a Halál a Velencében-t vagy Shakespeare férfiakhoz írt szonettjeit, hogy ezen keresztül szerezzen információt, súlyos hiba" - mondta Nyáry Krisztián a Magyar Hangnak adott interjújában. A Líra csoport kreatív igazgatóját az újság többek között a gyermekvédelminek nevezett törvényről kérdezte.

Nyáry elmondta: jelenleg jogi munka zajlik náluk, próbálják értelmezni a szabályozást. "A fő probléma a jogszabállyal, hogy például nem magyarázza el, mit ért azalatt, hogy a »homoszexualitás megjelenítése«" - emelte ki az író, majd hozzátette: ha ezt szó szerint vesszük,még azok a könyvek is tiltólistára kerülnek, amelyek elítélően ugyan, de írnak a melegségről.
Nyáry Krisztián megerősítette azt, amit a Népszava korábban már megírt, miszerint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének (MKKE) már volt egy rendkívüli ülése e témában. Akkor ott arra jutottak, hogy kérik a kormány: mondja meg cím szerint, mely könyvekre vonatkozik a jogszabály.

www.nepszava.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux