Ugrás a tartalomra
x

Sand lett a svéd férfikézilabda első transzszexuális játékosa

Loui(se) Sand életéről a Dániasport is többször beszámolt már: a svédek 105-szörös válogatott, Eb-bronzérmes balszélsője 2019 januárjában egy podcastban jelentette be visszavonulását, mondván úgy érezte, rossz testbe született és férfiként szeretne élni a továbbiakban.

Louise Sand itt még a svéd női kézilabda-válogatott balszélsőjeként lő kapura

Tavaly már arról számolhattunk be, hogy Loui Sandként tartott előadásokat.
A legfrissebb hírek azonban ismét sportvonatkozásúak: a kézilabdázó kicsit több mint két évvel azt követően, hogy a Fleury női csapatban játszott, szerződést kötött a svéd Kärra férfi csapatával.

Loui még májusban tért vissza a kézilabdapályára, és elkezdett edzeni a férfi másodosztályban szereplő Kärra csapatával. Úgy tűnik, jó benyomást tett a szakvezetésre, mert augusztus 13-án odaszerződött.

„Nagy és talán irreális cél volt számomra mindez, mégis valami furcsa módon volt bennem valami, ami azt hitte, hogy lehetséges. Hihetetlenül boldog és büszke vagyok arra, hogy a Kärra hisz bennem, és valóban érdeklődik irántam” – írta a közösségi oldalán.

Az Aftonbladet azt írta, Sand lesz a svéd férfikézilabda első transzszexuális játékosa.
„Sosem álmodtam erről. Soha, soha, soha. De ez megerősítés a számomra, hogy a kemény munkát megjutalmazzák. Bizonyíték arra, hogy mi transzszexuálisok is a sport részei lehetünk” – nyilatkozta a svéd napilapnak.

Loui Sand Sri Lankában született majd a svéd női kéziliabda-válogatottat több mint 100 mérkőzésen képviselte 2011-től, klubcsapatai voltak többek között a svéd IK Savehof a francia Brest és Fleury csapatai.

www.daniasport.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux