Ugrás a tartalomra
x

16 éves vagy, persze, hogy nem tudod, ki vagy!

2017-ben mutatták be Sheffieldben, egy évvel később már készült is a filmváltozata az Everybody's Talking About Jamie című musicalnek, amit valahogy úgy kell elképzelni mint a Billy Elliotot. Abban a történetben egy észak-angol bányászvárosban dönt úgy egy fiú, hogy táncolni szeretne, itt pedig a főszereplő itt nemcsak táncolni akar, hanem egyenesen drag queenként fellépni.

Magát a történetet egy 2011-es, tinikorú drag queenről készült BBC-dokumentumfilm inspirálta. A musical főszereplője Jamie, a 16 éves iskolás, aki már fiatalkorától kezdve tudja, hogy mi szeretne lenni, a családja elfogadja, de az iskolatársai még egyáltalán nem. A legjobb barátja egy muszlim lány, a legtöbb segítséget pedig a kisváros egykori drag queen sztárjától kapja.

 

Az utóbbi szerepet az Oscarra jelölt Richard E. Grant alakítja, a főszerepeket Max Harwood és Lauren Patel. A musical és a film zenéjét is Dan Gillespie Sells szerezte, aki a The Feeling nevű brit zenekar énekese volt.

Az Everybody's Talking About Jamie eredetileg 2020 augusztusában került volna mozikba, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, majd a 20th Century Foxot megvásárló Disney többször is tologatta a megjelenését. 2021 májusában a Disney levette a bemutatandó filmek listájáról, és eladta az egész világra szóló bemutató jogokat az Amazonnak. Kivéve Kínának.

Az Everybody's Talking About Jamie szeptember 17-én kerül fel a Prime Video műsorára, feltehetőleg Magyarországon is.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux