Ugrás a tartalomra
x

Varga Judit: Telibe találtunk egy ideget Brüsszelben

Az EUobserver portálon közölt egy írást pénteken Varga Judit igazságügyi miniszter, amelyben azt írta: Brüsszelnél „telibe találtak egy ideget” azzal, hogy a gyermekek védelmét fontosabbnak tartják az LGBTQ-lobbi „kényeztetésénél”.

Varga Judit szerint a magyar kormány nemrég választ adott ugyan az EurópaI Bizottság „méltatlan támadásaira”, de aggódnak amiatt, hogy a bizottság egyre inkább átpolitizálódik, és olyan célokat is megpróbál elérni, amelyekre nincs felhatalmazása.

A bizottság rég elfeledte már az alapító atyák elveit és morális előírásait, és kizárólag a pragmatizmus szempontjából közelíti meg a jogállam kérdéseket

– fogalmazott a miniszter.

Varga Judit úgy látja, az Európai Bizottság bármilyen eszközt hajlandó bevetni a céljai elérése érdekében, és az sem érdekli, hogy ezek legálisak-e.

"A háttérben megbúvó szándékok egyértelműek: ez az öncélú, jogi eljárásnak beállított politikai lejáratókampány Magyarország ellen irányul, mert megpróbáljuk megvédeni a gyermekeinket és a családjainkat" – mondta Varga Judit az Európai Bizottság júliusban publikált jogállamisági jelentésével kapcsolatban.

Hozzátette: szerinte a jelentés semmibe vette a magyar kormány álláspontját, tele van tévedésekkel, és szinte kizárólag olyan civil szervezetek véleményére épül, amelyeket külföldről finanszíroznak. Ezáltal a jelentés nem lehet alapja semmilyen uniós mechanizmusnak vagy eljárásnak – vélekedett a miniszter.

"Sajnálatos, hogy a jogállamiság a politikai akarat és az ideológiai zsarolás eszközévé vált. Brüsszelben pusztán azzal telibe találtunk egy ideget, hogy a gyermekeink védelmét fontosabbnak tartjuk az LGBTQ-lobbi kényeztetésénél" – állapította meg Varga Judit.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux