Ugrás a tartalomra
x

Jordán Adél az életéről szóló előadásban coming outolt

Jordán Adél színésznő Veiszer Alinda legújabb műsorában pont egy hete utalt arra, hogy „körülbelül egy, másfél héten belül megtörténik”, „beleáll” a melegeket ért gyűlölethullámba, és a saját életéről fog beszélni.

Augusztus 5-én mutatták be a Jordán Adél című előadást, amely a színésznő életéről szólt. Ez volt a tizennegyedik, egyben az utolsó olyan előadás, amit a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2003-ban végzett, Máté Gábor–Horvai István-osztály vitt színpadra. Az osztály tagjai tizenöt éve határozták el, hogy akármi történjék is, minden nyáron színpadra viszik az egyikük életét.

A Hvg.hu írt az előadásról, amelyben kiderült, hogy az előadásbeli Jordán Adél az útkeresése során eljut a mai, már nyugodtnak és végre önazonosnak tűnő élethelyzetéig. Ekkor egy jelenetben a Székely Krisztát – a Katona József Színház rendezőjét – játszó színész odaáll a Lázár Katit (Lázár Kati Jordán Adél édesanyja – a szerző) játszó színész elé, hogy elmondja neki: amióta egymásra találtak Adéllal, ők ketten őszintén szeretik egymást. Bár az előadásbeli Lázár Kati erre azt feleli, hogy

„de Adél lány, és te is lány vagy, és ebben semmi nem stimmel”,

a jelenet végén az anya mégis azt mondja: ha tényleg igaz, hogy ez a nő szereti, óvja és a párjaként boldoggá teszi a lányát, akkor az igazából épp elég is.

Jordán Adél többször elmondta, örül, hogy csak most, utolsóként készült el a róla szóló előadás, mert mostanra jutott lelkileg olyan állapotba, ami már nagyjából rendben van, most áll rá igazán készen.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux