Ugrás a tartalomra
x

Csak zárt csomagolásban, elkülönítve lehet árulni a gyerekeknek szóló, nemváltást népszerűsítő termékeket

Nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, kizárólag zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely

„a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja”.

Pénteken délután a Magyar Közlönyben jelent meg a melegellenes törvény – melyet a kormány előszeretettel nevez gyermekvédelmi törvénynek – végrehajtási rendelete.

A rendeletben kikötik továbbá azt is, hogy a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő termékeket nem lehet forgalmazni nevelési-oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény, valamint templom és vallásgyakorlásra rendelt hely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül.

A rendeletben a kormány által sokat kritizált iskolai felvilágosításról nem esik szó. A jogszabály 30 nap múlva lép életbe, betartását pedig a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi majd.

A kormány júniusban fogadta el a melegellenessé eltérített pedofiltörvényt, amelyben például megtiltják a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A kormány előszeretettel hozza fel az EU-ban nagy felzúdulást kiváltott törvényről, hogy biztosan ez a valódi oka a magyar helyreállítási terv csuklóztatásának. Orbán Viktor többször állította azt is, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot, és rá akarja kényszeríteni, hogy LMBTQ-aktivisták járjanak be az iskolákba. Ezért aztán népszavazást is kiírtak, amiben a nemátalakító kezelések mellett a szexuális felvilágosításról is kérdeznek.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux