Ugrás a tartalomra
x

Népszerűbb az "LMBTQ-ideológia" tilalma a kiskorúakat nevelők körében

Miközben a gyermeknélkülieknek csak a 62 százaléka ért egyet a kormány gyermekvédelmi törvényének azon passzusával, amely az "LMBTQ népszerűsítését" tiltaná, addig a 18 év alatti gyermeket nevelő szülők és nagyszülők 71 százaléka – derül ki a Társadalomkutató Kft. július 26. és 28. között, ezer fő megkérdezésével végzett reprezentatív felméréséből.

Az elmúlt hetekben a gyermekvédelmi törvény sokat idézett és jelentős indulatokat keltő paragrafusa szerint tilos a gyermekeket célzó "LMBTQ-életmód népszerűsítése vagy médiamegjelenítése". A 18 év alattiak „helyes” nevelését kizárólag szülői hatáskörben tartaná a magyar kormány.

A vizsgálat szerint a kiskorúak védelmére hivatkozó, a homoszexualitás népszerűsítésére vonatkozó szigorú tiltással a felnőtt magyarok kétharmada (67 százalék) egyetért, és csak kevesebb mint a negyedük (23 százalék) nem.

Az ügyben kezdeményezett népszavazáson természetesen minden felnőtt magyar állampolgár szavazhat, azonban a későbbi eredményt már most árnyalhatja az érintetti körnek, azaz a 18 év alatti gyermeket nevelő szülőknek és nagyszülőknek a különvéleménye.

A TELJES MINTA 54 SZÁZALÉKA NEVEL KISKORÚT, AZ Ő KÖRÜKBEN 71 SZÁZALÉKOS, TEHÁT VALAMIVEL MAGASABB A TILTÁSSAL VALÓ EGYETÉRTÉS. EZZEL SZEMBEN A TELJES MINTA 46 SZÁZALÉKÁT KITEVŐ, 18 ÉV ALATTI GYERMEKET NEM NEVELŐKNEK CSAK A 62 SZÁZALÉKA HELYESLI A TÖRVÉNY TILTÁSÁT.

Gyermekei számától és korától függetlenül a felnőtt magyarok egyértelmű többsége egyetért azzal, hogy a homoszexualitást nem szabad a médiában "népszerűsíteni" vagy megjeleníteni a gyermekek számára. A kiskorúakat nevelő szülők és nagyszülők egyetértése a legerősebb.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux