Ugrás a tartalomra
x

A németek felvilágosították Deutsch Tamást, mi a különbség az LMBTQ és a nácizmus között

Teljesen helytelen az LMBTQ emberek jogai melletti elkötelezettséget és a megkülönböztetésük elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani – reagált a budapesti német nagykövetség a Fidesz európai parlamenti képviselőjének napokban megjelent Facebook-bejegyzésére.

Miután Sebastian Vettel Forma–1-es pilóta – egyértelműen a magyar pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozás ellenében állást foglalva – szivárványos cipőben érkezett a Hungaroringre, a fideszes Deutsch Tamás is megírta a véleményét. Lényegében összehasonlította az LMBTQ-mozgalmat szimbolizáló szivárványt a náci rezsim horogkeresztjével.

"A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban" – tette hozzá az európai parlamenti képviselő.

Ezt nem hagyta szó nélkül a budapesti német nagykövetség, és Facebook-oldalán közölte:

Számtalan LMBTQ személy is áldozata lett a náci rezsim bűncselekményeinek. Ezért teljesen helytelen az emberek e csoportjának jogai melletti elkötelezettséget és a megkülönböztetésük elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani.

Azt is írták, hogy a német kormány számára ez az elkötelezettség az emberi jogi politikájának szerves részét képezi – Németországban, Európában és az egész világon.

 

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux