Ugrás a tartalomra
x

Egy meleg férfi örökbefogadott egy árva kambodzsai kisfiút – 21 évvel később a fiú az olimpián versenyez

Jordan Windle az Egyesült Államok mű- és toronyugró csapatának tagja, miután második helyezést ért el az olimpiai selejtezőkön.

Jordan Windle Kambodzsában született, de tragikus módon alig egyéves korában elveszítette a szüleit. Ezután egy árvaházban helyezték el az ország fővárosában, Phnompenben. Jerry Windle mindig is szeretet volna apa lenni, de ez az 1990-es években nagy kihívást jelentett egy egyedülálló meleg férfinak.

Amikor azonban Jerry fellapozott egy magazint, és látott benne egy történetet egy férfiról, aki örökbefogadott egy kambodzsai gyereket, minden megváltozott. A cikkben nem volt szó anyáról, csak a férfiról.

„A történet a továbbiakban az apa és a fia közötti szoros kapcsolatról szólt, és akkor valami kattant a fejemben. A cikkben ott volt egy örökbefogadással foglalkozó központ száma, ezért felhívtam a számot, és azt mondtam: olvastam egy cikket, tényleg lehetséges egy egyedülálló személynek örökbe fogadni? Azt válaszolták, hogy igen.” – mesélte Jerry a TODAY műsorában.

Az örökbefogadás idején Jordan az életben maradásért küzdött alultápláltság, rüh, bélparaziták és súlyos fertőzések miatt. De Jerry befogadta az akkor 18 hónapos kisbabát, aki a gondoskodása alatt egészséges kisfiúvá fejlődött. Jordan ma már felnőtt, 22 éves, és az Egyesült Államok mű- és toronyugró csapatának tagja, miután második helyezést ért el az olimpiai selejtezőkön.
A korlátozások miatt az édesapja sajnos nem lehet jelen a versenyeken.

„Általában tisztán hallom az apámat a nézők között, ami fantasztikus. Most, hogy nem lesz ott az olimpián, egy kicsit más lesz. Azt kívánom, bárcsak ott lehetne, de ez még nem változtat azon, amiért odamegyek: hogy jól érezzem magamat, és megmutassam, mire vagyok képes. Ez a szándékom, és remélhetőleg büszke lesz rám.” – mondta Jordan.

Jerry pedig valóban nem is lehetne büszkébb édesapa: „Tudom, hogy Jordan tudja, hogy vele vagyok. Az, hogy fizikailag nem lehetek ott, hihetetlenül kiábrándító, mert egyszerűen imádom nézni a műsort, amit ő ad. Bár nem lehetek ott vele, hatalmas partit rendezünk itt Kaliforniában, és nézni fogjuk a versenyt, és tudom, hogy Floridában is így tesznek majd a családtagok és barátok.” Kiábrándító, de ugyanakkor ez Jordan útja, és ez annak is a csúcsa, és azt akarom, hogy a lehető legjobban kiélvezze ezt az élményt. Mindig is ezt kívántam neki.”

Jordan 7 éves korában kezdett műugrással foglalkozni, amikor egy nyári táborban felfigyelt rá Tim O’Brien, a híres edző, Ron O’Brien fia. Jerry beíratta fiát a Fort Lauderdale mű-és toronyugró csapatába. 2014 óta Jordan négy nemzeti címet nyert. Az NBC Sports információi szerint Windle elnyerte a 2019-es NCAA-bajnokságot Texas számára, és az idén második helyen végzett.

Jordan 2016-ban tért vissza először Kambodzsába, egy gyerekeknek tartott műugró bemutatóra. 2011-ben Jerry és Jordan megosztották a történetüket a világgal az An Orphan No More: The True Story of a Boy című gyerekkönyvben.

Jordan hálás apja támogatásáért, és azt mondja: „Ez jelent mindent. Nem lennék itt nélküle, az ő szeretete és támogatása nélkül. Mindig mellettem áll. Bármit megadnék neki, és biztos vagyok benne, hogy ő is így tenne.”

www.filantropikum.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux