Ugrás a tartalomra
x

Baranyi Krisztina: 30 ezren voltak a Pride-on 80 ellentüntetővel szemben, ezzel meg is volt a népszavazás

Ferencváros ellenzéki polgármestere szerint a Pride-on felvonulók és az ellentüntetők számának összehasonlításából ki is derül a népakarat.

"Pride-on részt vevők száma 30.000. Ellentüntetők száma: 80. Meg is volt a népszavazás Budapesten" – írta a Facebookon Baranyi Krisztina, Ferencváros független, ellenzéki támogatással megválasztott polgármestere a Facebookon, többek közt egy "Nyugi apu, meleg vagyok, nem fideszes" feliratú transzparenst ábrázoló fotó kíséretében. Baranyi az Orbán Viktor által a lehallgatási botrány közepén bejelentett, "gyerekvédelminek" nevezett melegellenes népszavazására utalt.

Ahogy arról a Pride-ról szóló tudósításunkban mi is beszámoltunk (videónk ide kattintva nézhető meg), a becslések szerint minden eddiginél nagyobb felvonulás csak néhány tucatnyi, náci karlendítésekkel, pedofilvádakról szóló transzparensekkel kiálló ellentüntetővel találkozott a menet során; a közmédia Híradójában azért beszámoltak róluk, bár ott valahogy elfelejtették megemlíteni a náci gesztusokat.

Baranyi mindebből kiindulva azt is hozzáfűzte a posztjához: legyen akkor népzavazás a Fudan Egyetem kérdéséről is.

"Miniszterelnök úr, miért nem lehet helyi népszavazást tartani a Fudanról? Az veszélyes?! Itt mi vagyunk a többség!" - írta.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux