Ugrás a tartalomra
x

Szijjártó nyíltan „melegellenes törvénynek” titulálta a propagandatörvényt

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter nem teketóriázott tovább a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a HVG tudósítása szerint, és nyíltan „melegellenes törvénynek” nevezte a június közepén jobbikos támogatással elfogadott propagandatörvényt, amelyet eddig a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, továbbá a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvénymódosítás néven futott.

„Egy nagy nemzetközi lobbihálózat nyomásgyakorlása áll a melegellenes törvénnyel szembeni támadás mögött” – mondta a miniszter.

Arról egészen eddig nem értesülhetett a hazai közvélemény, hogy a törvény célja az azt benyújtó kormánypárt prominensei szerint a meleg honfitársaink elleni fellépés. Most akkor ez is megvan. Brávó.
Már leírtunk a tegnapi Budapest Pride kapcsán, hogy nem óhajtunk eleget tenni a törvény alapján született médiaszabályozásnak. Nem fogunk saját magunkra szájkosarat húzni. Nem fogunk passzivitással hozzájárulni ahhoz a gyalázatos kampányhoz, ami meleg honfitársaink ellen irányul a pedofil bűnelkövetők elleni harc álcájába bújtatva (igen, senki se támogatja a pedofíliát, hiába próbálkozik a kormánysajtó), a gyűlöletkeltés és az összemosás propagandisztikus összemosásával.

A Fidesznek eddig sem volt drága ár embertársainkat ért gyűlölet és erőszak ahhoz, hogy hatalmát fenn tudja tartani. Értjük, hogy a 2022-es választási kampányban is szokás szerint gyűlölettel óhajtanak mozgósítani, mint minden modern fasiszta párt.

A kérdés, hogy hagyjuk-e honfitársaink, embertársaink lelki és fizikai biztonságát feláldozni, vagy megtaláljuk a módját annak, hogy ez a fajta gazemberség eltűnjön a közéletből örökre.

Mint arról beszámoltunk, az Európai Bizottság július 15-én kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a homofób törvényként elhíresült propaganda törvény miatt, ami a gyermekek védelmének álcájába burkolva összemossa a pedofíliát a homoszexualitással és a transznemű emberekkel. A törvény értelmében nem lehet a televízióban és nyilvánosan megjeleníteni a szexuális kisebbségekhez tartozó embereket.

A nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is nagy felháborodást kiváltó törvénymódosítással kapcsolatban 13 európai uniós tagállam és az Európai Bizottság is megszólalt korábban, valamint annak homofób és transzfób jellegét megannyi civil szervezet és ellenzéki párt is bírálta már. A törvényjavaslat elfogadása előtt tízezres tömeg tüntetett a Kossuth téren (a Budapest Pride Felvonuláson kívül LMBTQ jogi tüntetés ekkora társadalmi támogatottságot még soha nem kapott), de ezt követően is szerveztek demonstrációkat, néhány nap alatt pedig több mint 130 ezren csatlakoztak egy 10 civil szervezet által indított petícióhoz.

A kormány a héten újra engedélyezte a népszavazásokat, majd meg is hirdetett egyet homofób propaganda terjesztésének céljából, a kérdésekben összemosva a homoszexualitás üldözését a gyerekek védelmével.

www.merce.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux