Ugrás a tartalomra
x

Gendersemleges köszönés a Lufthansa járatain

Búcsút mond a „hölgyeim és uraim” – azaz németül a Damen und Herren, angolul a ladies and gentleman – megszólításnak a jövőben a Lufthansa, és a hozzá tartozó Austrian Airlines, Swiss Air és Eurowings légi társaságok – adta hírül a Deutsche Welle német közszolgálati csatorna. Ezentúl a gendersemleges „kedves vendégeink”, „jó reggelt, vagy estét”, esetleg egyszerűen az „üdvözöljük a fedélzeten” megszólítással fordulnak majd az utasokhoz, a személyzet döntésének függvényében. A változásokról már májusban értesítették is a munkavállalóikat, és már érvényben is vannak.

– A sokszínűség nem csupán egy üres kifejezés, de a valóság a Lufthansánál. Mostantól ezt a hozzáállást a nyelvünkben is ki akarjuk fejezni – tájékoztatta a döntés hátteréről a Deutsche Wellét Anja Stenger, a cég szóvivője.

A Lufthansa német légi társaságnak egyébként Facebook-profilja is szivárványos színekben pompázik. Az esélyegyenlőséget pedig élelmesen marketingcélokra is felhasználják, például azzal hirdetik magukat, hogy „Fedezd fel Európa sokszínűségét!”

Mint arra a Travel Daily emlékeztetett, a nemi egyenlőség jegyében az Air Canada már 2019-ben bevezette, hogy azonos módon köszöntsenek minden utast. Próbálkozott hasonlóval az EasyJet is, azonban ott végül visszatáncoltak a felháborodás hatására.

 

magyarnemzet.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux