Ugrás a tartalomra
x

A Meseország mindenkié szerkesztője nem érzi magát biztonságban, elhagyja Magyarországot

Halálos fenyegetéseket is kapott, de már több mint egy éve tervezték a költözést – mondta a 24.hu-nak.

Nagy Boldizsár, a Meseország mindenkié című gyerekkönyv szerkesztője elhagyja Magyarországot, azt követően, hogy életbe lépett a melegellenes kiegészítésekkel ellátott törvény – írta meg a Reuters, amely arról is beszámolt, hogy Nagy halálos fenyegetéseket is kapott a kötet megjelenése után.

Az érzékenyítő mesekönyv körül tavaly alakult ki hetekig tartó botrány, miután Dúró Dóra ledarálta a kötet egy példányát, és fideszes politikusok is számos alkalommal szörnyülködtek rajta. Idén, a járvány harmadik hullámának lecsengésével, aztán jött a téma nagyobb szabású folytatása, amikor a beharangozott, és ellenzék által tamogatott pedofiltörvényt olyan kiegészítésekkel látták el, amelyek ös megtiltja az iskolában a homoszexualitás „népszerűsítését”, és a médiában is korlátozná az LMBTQ-tartalmak „megjelenítését”.

Nagy Boldizsárt telefonon értük el, elmondta, hogy igazából nem az új törvény miatt költöznek el partnerével, a döntés már régebb óta érik.

"Mostanára találtuk meg a házat, de már több mint egy éve terveztük. Persze politikai okok miatt elsősorban, mert nem érezzük magunkat biztonságban itthon. De szeretnénk tovább folytatni azt a munkát, amit itthon elkezdtünk és csinálunk, csak nem feltétlenül Magyarországról. Nem arról van szó, hogy meg vagyunk félemlítve, így elhúzunk és abbahagyjuk, csak szeretnénk fizikailag máshol lenni."

– mondta Nagy a 24.hu-nak, aki párjával szeretett volna örökbe fogadni is, ám amikor ez lehetetlenné vált, nem érezték tovább értelmét a maradásnak.

A szerkesztéssel és fordítással foglalkozó Nagy tehát továbbra is szeretne magyar könyveken dolgozni. 

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux