Ugrás a tartalomra
x

LMBTQ-törvénynek nevezte a miniszterelnöki megbízott a pedofiltörvényt a HírTV-n

Bár a kormányoldal politikusai és a kormányközeli médiumok alkalmazottjai szinte kizárólag pedofilellenes vagy gyermekvédelmi törvényként hivatkoznak a kritkusok szerint homofób új szabályozásra, Giró-Szász Áront a műsorvezetőnek kellett kijavítania a HírTV, meleggyógyítós epizódjával ismertté vált Credo című műsorában.

Giró-Szász Áron, akit Földi-Kovács Andrea úgy mutatott be, mint aki az Axióma Kulturális Alapítvány képviseletében van jelen a Credo július 2-i adásában a HírTV-n – ő egyébként a miniszterelnök a keresztény mozgalmakkal és keresztény közösségekkel való kapcsolattartással és támogatásával összefüggő feladatok ellátásával foglalkozó megbízottja is egyben – a kormányzat holdudvarából elsőként nevezte LMBTQ-törvénynek a homofób rendelkezéseket tartalmazó pedofilellenes törvényt.

A műsorban a keresztény emberek politikai felelősségéről beszélgettek „egy olyan világban, ahol mindent megkérdőjeleztek, ami valaha természetes volt.”

A 10. percnél a házigazda azt kérdezi a vendégeitől, mi a keresztény ember feladata, amikor „jogszabályba szeretnének iktatni egyébként morálisan megkérdőjelezhető magatartásformákat.”

Mit lehet tenni, hogyha egyszer, mondjuk, az uniós normáknak megfelelően tagállamokra kényszerítenének rá keresztény erkölcsiséggel ellenkező életvitelt?

Amire Giró-Szász így válaszol: Itt nagyon tág témakört is feszegetünk, mert nyilvánvalóan önmagában az egy kérdés Magyarországnak, hogy amikor látjuk most például az LMBTQ-törvényt, hogyan tud úgy partnerként együttműködni a tagállamokkal.

„A tagállamoknak a kormányaival, akik olyan kijelentéseket tesznek – azért, mert egyébként a keresztény kulturális alapokon állunk: demokratikusan megválasztott kormánnyal, egyszerűen csak az Alaptörvényre, amit közösen hoztunk, erre hivatkozva – hogy térdre kell kényszeríteni Magyarországot.”

És nem a Fideszt vagy Orbán Viktort, hanem Magyarországot – folytatódik a monológ, majd a válasz azzal zárul, hogy nem szabad meghátrálni, mert a mi álláspontunk az életről, az legalább egy kétezer éve lett.

De Földi-Kovács Andrea nem esett zavarba, és rögtön így reagált: Ugye, Áron a pedofiltörvény kapcsán kirobbant politikai vitákra utalt, és támadásra – majd vissza is terelte a szót a szokásos mederbe, és átadta a szót Trombitás Kristófnak, aki egyenesen úgy fogalmazott, hogy mostmár nem ott tarunk, hogy a kritikusok bizonyos elvekkel mennek szembe, hanem ott, hogy „a teremtett világ szabályrendszerével mennek szembe”, és az LMBTQ-törvény kifejezést el is felejtették innentől kezdve.

Az egész azért kifejezetten érdekes, mert Giró-Szász Áron (a korábbi kormányszóvivő, Giró-Szász András unokaöccse) nemcsak a Novák Katalin nőkről vallott nézeteit bemutató videóval ismertté váló Axióma Kulturális Alapítvány elnöke, hanem 2019. október 1-e óta miniszterelnöki megbízott is.

A Fidesz politikusai, a kormányközeli médiumok és a kormány holdudvarához tartozók közül pedig nagyon figyelnek rá, hogy gyermekvédelmi vagy pedofilellenes törvényként hivatkozzanak a vitatott törvényre.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux