Ugrás a tartalomra
x

Homofób toposzokat parodizáló videót adott el a magyar közmédia komoly fenyegetésként

A magyar kormánymédia figyelmét is felkeltette a San Franciscó-i Meleg Férfikórus dala a Youtube-on, ami a homofób toposzokat parodizálja. Csakhogy a Híradó.hu ebben a „homoszexuális propaganda” vagy – ahogy a melegellenes módosításokkal kibővített pedofiltörvényben szerepel – a homoszexualitás „népszerűsítésének” bizonyítékát vélte meglátni.

A San Franciscó-i Meleg Férfikórus egyébként kénytelen volt eltávolítani a Youtube-ról a július 7-én megjelent dalt, mert halálos fenyegetéseket kaptak az azon szereplő szólisták. Az ügyben a helyi rendőrség és az FBI is nyomozást indított. A videó ettől függetlenül természetesen több egyéb helyen most is megnézhető, például itt:

Ez a videó csak egy ironikus reakció arra az USA-ban is évtizedek óta hangoztatott érvre, hogy a homoszexuálisok „átnevelik a gyerekeket”. Ennek az egésznek a gyökere az a kampány, amelyet Anita Bryant énekesnő, korábbi szépségkirálynőből lett újjászületett keresztény aktivista indított 1977-ben a floridai Dade megyében a melegek egyenlő jogait rögzítő rendelet elfogadása elleni tiltakozásul – írja a 444. Anita Bryanttől származik az a szlogen, hogy „a homoszexuálisok nem tudnak szaporodni, ezért toborozniuk kell”.

A San Franciscó-i Meleg Férfikórus dalában ezért szerepelnek olyan sorok, hogy

Megtérítjük a gyerekeiteket / Apránként / Csendben és finoman / És észre sem veszitek / Eltilthatjátok őket a diszkótól / Óvhatjátok őket San Franciscótól / Adhattuk rájuk szövetnadrágot, minket nem érdekel / Megtérítjük a gyerekeiteket / Toleránssá és igazságossá tesszük őket.

A Híradó.hu „gunyoros és kissé fenyegető hangvételű dalnak” nevezte a produkciót, amelyben „pellengérre állítják azokat a szülőket, akik féltik gyermekeiket a nyugati médiában elburjánzott LMBTQ-propagandától.”

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux