Ugrás a tartalomra
x

Egy órán keresztül próbálták megbírságolni az aktivistát, aki LMBT mentes övezetté nyilvánította a Parlamentet

Nem sikerült megbüntetni az aktivistát, aki „LMBT mentes övezet" feliratú táblát akasztott a Parlamentre Budapesten.

Egy órán keresztül keresték a rendőrök a jogalapot arra, hogy megbüntethessék Bart Staszewski lengyel LMBTQ aktivistát, amiért az kiakasztotta a magyar parlamentre az “LMBT mentes övezet” táblát, ám végül nem tudtak indoklást találni, így elengedték. Az esetről a Budapest Pride számolt be a Facebookon. Azt írják, hogy a rendőrök, míg utasításra vártak, a telefonjukon rákerestek a férfi munkásságára, majd jobb híján elengedték.

A Budapest Pride szervezői kiemelték azt is, hogy ez nem az első eset, amikor a lengyel LMBTQ-közösség tagjai kiállnak a magyar sorstársaik mellett, hiszen nekik is hasonló politikai klímában kell boldogulniuk. Staszewski ezt írta az akcióról szóló posztjában:

"Magyarországon vagyok, és a magyar Parlament bejáratára helyeztem ki az “LMBT mentes terület” táblámat. Így tünttem az ellen a bevezetés alatt álló drákói törvény ellen, ami az egész országot egy veszélyes hellyé fogja tenni az LMBT közösség számára. El tudjuk hozni a változást szolidaritással és összefogással. A Magyar és Lengyel queereknek együtt kell küzdeniük!"

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux