Ugrás a tartalomra
x

Charlie Hebdo: Nacionalista homofóbia Magyarországon

Hiába tagadja Orbán, nagyon is tovább viszi azt a kommunista gondolatot, miszerint nem szabad megengedni semmiféle eltérést a hagyományos családmodelltől, mert csak az képes megfelelő fiakat adni a hazának - írta Jean-Yves Camus francia politológus.

Nem jó Kelet-Európában élni, ha valaki az LMBT-közösség tagja – írja Jean-Yves Camus, a neves francia politológus a Charlie Hebdoban, amelynek szerkesztősége pár éve gyilkos iszlám terrortámadás célpontja volt, miután karikatúrákat közölt Mohamed prófétáról. (Mint emlékezetes, Orbán Viktor hat éve, a párizsi gyászszertartás után hirdette meg migrációellenes hadjáratát – a szerk.)

A szerző, aki a Jean Jaurés agytröszt igazgatója, egyben pedig tagja a rasszizmus és antiszemitizmus ellen létrehozott francia kormányzati tudományos tanácsnak, magyarázatként hozzáteszi, hogy orosz és lengyel mintára Magyarország is olyan törvény hozott, amely nyíltan melegellenes.

Sokat fognak beszélni róla, de szokás szerint semmilyen szankciót nem vált ki az EU részéről.

Orbán Viktornak egy valamiben igaza van: a jogszabály nem a homoszexuálisok ellen irányul, ennél ugyanis sokkal többről van szó. A kulcs a szövegben az „eltérés” szó. Habár a kormányfő tagadja, de nagyon is tovább viszi azt a kommunista gondolatot, miszerint nem szabad megengedni semmiféle eltérést a hagyományos családmodelltől, mert csak az képes megfelelő fiakat adni a hazának. Olyanokat, akik megtorolják, ha a szomszédok akárcsak kicsit is eltérnek a dogmától vagy gyanúsan viselkednek.

Csak egy adalék az irányadó totalitarizmus folyamatosságához: a miniszterelnök azt állítja, hogy a szabályozás célja az: a szülők határozzák meg, milyen szexuális nevelést akarnak adni a gyereküknek. Vagyis egyfelől azt mondja, hogy amikor a nevelési elvekről van szó, a család alá van vetve az államnak. Másfelől viszont hogy vannak olyan apukák, anyukák, akik melegnek nevelik az utódokat. Ez a legmocskosabb reakciós ideológia.

Azaz csatlakozik ahhoz a kommunista tételhez, amely szerint az ideális társadalom olyan egyedeket termel ki, akik megfelelnek az erős és férfias munkás sztereotípiájának. Egytől egyig olyanok ők, akik a munkásosztálynak adják termelékenységüket és szaporodási képességüket.

A magyar jogszabály ugyanakkor abból is fakad, hogy Kelet-Európa nagyon fél a demográfiai hanyatlástól, a nemzethaláltól. A természetes fogyás, illetve a fiatalok kivándorlása folytán ezek a népek már most is a lélekszám csökkenésével küzdenek. Hogy elkerüljék a végzetet, a gyerekszülést hazafias kötelességgé nyilvánítják.

Utódokat kell nemzeni, hogy ellensúlyozzuk a nyugati dekadenciát, valamint az Európán kívülről induló bevándorlást, mivel utóbbi (állítólag) azzal fenyeget, hogy odalesz a nemzet, miután a jövevények általában sok gyereket hoznak világra. Ezen az optikán keresztül a melegség a kollektív halállal ér fel. A történelem végét jelenti. Bátorítani vagy akár csak eltűrni nem egyszerűen Isten törvényét sérti, hanem bűn a nemzettel szemben.

Ily módon viszont már jobban meg lehet érteni, miért kicsi az esélye, hogy az unió megbünteti Magyarországot, már túl Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen és főleg a holland kormányfő őszinte jajkiáltásán. A maga brutálisan nyílt formájában megmutatja azt az egész Európában közkeletű felfogást, ami felelősnek tartja a melegséget a nemzeti kötelezettség felpuhulásáért és a halálösztönért. Mindkettő tökéletes ellentéten van a nacionalizmus életerejével és férfiasságával – mutat rá Jean-Yves Camus a Charlie Hebdoban.

www.hvg.hu/360

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux