Ugrás a tartalomra
x

Az Új-Zélandi képviselő nyilvánosan bocsánatot kért a meleg házasság elleni szavazásáért

"Fontos bemutatni, hogy az emberek tanulhatnak, és a véleményük megváltozhat" - mondja Nick Smith veterán politikus.

Dr. Nick Smith a Nemzeti Pártból a múlt héten mondott le,30 év parlamenti szolgálat után.

"Van egy kérdés, amiben tévedtem"

Karrierjének legfontosabb pontjairól szóló beszédében Mr. Smith, aki 1990-ben csatlakozott az új-zélandi parlamenthez, azt mondta, hogy a meleg házasság kérdésében tévedett.

„Van egy kérdés, amit tévedtem. 2013-ban a meleg házasság ellen szavaztam. A hiba annál személyesebb, mivel a 20 éves fiam meleg. Ma nyilvánosan szeretnék bocsánatot kérni ezért Új-Zéland LMBT + közösségétől."

Folytatva, Smith tisztelgett azok előtt a volt és jelenlegi képviselõk előtt, akik segítettek a házasság egyenlõségére vonatkozó jogszabályok megalkotásában.

„Szeretnék tisztelegni Louisa Wall, Fran Wilde és Amy Adams munkássága előtt,amely javította fiam és több ezer új-zélandi életét. Elismerem továbbá Jenny Shipley bátorságát, hogy mint első miniszterelnök, részt vett a 2009-es meleg büszkeség felvonuláson.

Az 1news -nek nyilatkozva a képviselő elmondta, hogy fia, Logan három évvel ezelőtt coumin out-olt előtte.

"Nagyon büszke vagyok rá"

Logan elmondta a műsorban, hogy soha nem aggódott amiatt, hogy elmondja melegségét az édesapjának.

"Tudtam, hogy már megváltoztatta a nézeteit, és tudtam, hogy végig támogató apa lesz. Azt hiszem, csak fontos bemutatni, hogy az emberek tanulhatnak, és nézeteik,véleményük  változhat. Nagyon büszke vagyok rá. "

Smith egyike volt azon 44 képviselőnek, akik 2013-ban a házasság (a házasság meghatározása) módosító törvényjavaslat ellen szavaztak. A vallási csoportok, valamint az ország Konzervatív Pártja és a Family First lobbicsoport erőteljesen ellenezte a törvénytervezetet.
 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux