Ugrás a tartalomra
x

Semjén Zsolt: A megvalósult homoszexualitás bűn

A KDNP elnöke, Semjén Zsolt nem rajongana azért, ha meleg tagja lenne a kormánynak, Varga Judit igazságügyi miniszter szerint viszont ez is beleférne. Arra a kérdésre, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elolvasta-e a törvényt, Nyitrai Zsolt visszakérdezett, hogy

"Az Európai Bizottság elnöke? Hogy a rákba olvasta volna el ezt a törvényt? Biztos, hogy nem olvasta el."

Mindez abban az összeállításban szerepel, amelyben a Telex több kormánypárti politikust faggatott a pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozásról. A politikusokat arról is kérdezték, hogy maradhatna-e valaki a Fidesz–KDNP-ben, ha fény derülne arra, hogy a saját neméhez vonzódik. Ezzel kapcsolatban nem teljesen egységesek a reakciók. Varga Judit szerint természetesen lehet, mert ez a XXI. század, ez pedig egy szabad ország, és még a miniszterelnök is megmondta, hogy számunkra az egyén szabadsága egy kincs. 

Semjén Zsolt ugyanerre a kérdésre azt válaszolta, hogy nem lelkesedne, ha lenne olyan tagja Fidesz–KDNP-nek, aki nyíltan vállalja a homoszexualitását, de kizáró oknak nem tartja. 

"Azért, mert egy keresztény pártnak vagyok az elnöke. És a keresztény tanítás, az a természet rendjére épül, és a kinyilatkoztatásra. A kinyilatkoztatás pedig feketén-fehéren, nagyon világosan mondja, hogy a megvalósult homoszexualitás bűn" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök helyettese. Úgy vélte, hogy „a megvalósult homoszexualitás” hasonlóan súlyos bűn, mint a bigámia vagy a házasságtörés. Egy bűnös életállapotot nem lehet megvalósítani – tette hozzá. 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs tanácsadója is érdekes választ adott. Ő letudta annyival, hogy a Fideszben nem szoktak azzal foglalkozni, hogy ki mit csinál a hálószobájában. Rétvári Bence pedig egyenesen zseniálisan reagált a kérdésre, hogy ha egy fideszes politikus azonos nemű kapcsolatban élne, elvihetné-e a párját egy politikai rendezvényre. Az államtitkár azt mondta, 

"ilyen kérdés nincsen, úgyhogy ezzel nem is kell foglalkozni".

Az Országgyűlés június 15-én fogadta el a pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozást, amely keményen kivágta a biztosítékot az Európai Unió vezetői körében is. Ursula von der Leyen szégyennek nevezte az egészet, az Európai Bizottság pedig figyelmeztetett, hogy Magyarország ellen kötelezettségszegési eljárás indulhat miatta.

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux