Ugrás a tartalomra
x

A lengyel oktatási miniszter szerint Lengyelországnak le kellene másolnia a homofób magyar törvényt

Lengyelországnak teljes egészében le kellene másolnia a magyar törvényt, ami megtiltja a 18 éven aluliaknak a homoszexualitást népszerűsítő tartalmak bemutatását – közölte a jobboldali Siecinek adott interjúban Przemysław Czarnek, a lengyel oktatási miniszter.

Lengyelország jobboldali kormánya olyan törvényt is javasolt, ami megtiltaná az azonos nemű pároknak, hogy akár egyedülálló szülőként örökbe fogadjanak gyerekeket.

„A különböző szexuális irányultságú emberek jogainak tiszteletben tartása mellett… mindig emlékeznünk kell a legfontosabb értékre, aminek a gyerek érdekét kell szolgálnia bármilyen társadalomban” – közölte a Reutersszel a lengyel igazságügyi minisztérium.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a lengyel közszolgálati hírtelevíziónak (TVP Info) adott interjúban azt mondta: Magyarországot és Lengyelországot azért támadják, mert kormányaik szembemennek a nemzetközi liberális főáramlattal.

Magyarország hozzászokott „az ilyen verbális agresszióhoz, a liberális főáramlat részéről érkező támadásokhoz” – mondta Szijjártó, aki szerint Magyarországot és Lengyelországot addig fogják támadni, amíg a nemzeti érdekekről gondoskodnak, megvalósítják a keresztény értékeken alapuló politikát, amíg a család és annak hagyományos felfogása a kormánypolitika lényeges eleme lesz. 

www.444.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux