Ugrás a tartalomra
x

A Petőfi TV nem készít olyan sorozatot, amiben egy ponton kiderül, transz- vagy homoszexuálisak a szereplők

Béli Ádámmal, a Petőfi tévé és a Petőfi Rádió áprilisban kinevezett csatornaigazgatójával készített interjút az Origo, melyben a terveiről, a Petőfi-projektről és arról is beszélt, hogyan működnek együtt a Petőfi Irodalmi Múzeummal.

"Célunk az, hogy a közmédia eszköztárával láthatóvá és hallhatóvá tegyük azokat a kortárs popkulturális értékeket, amelyekben bővelkedünk a Kárpát-medencében" – mondta Béli, hozzátéve, hogy olyan tartalmakkal szeretné megtölteni ezeket a formátukat, amelyen valóban fontosak, értékesek.

Szóba került Demeter Szilárd is, akiről elmondta, ő is olvasott „bizonyos «függetlenobjektív» sajtóorgánumokban híreket arról, hogy Demeter ráteszi a kezét a Petőfi Rádióra és a Petőfi Tv-re, de ez nem igaz”.

"Viszont összefogunk, együttműködünk és segítjük egymást. Azt gondolom mindezek mellett, hogy egyébként, nem kellene félteni annyira Szilárdtól a magyar kultúrát, látva az eredményeit. De a mi együttműködésünk alapvetően szakmai. A rádióért, a tévéért és a Petőfi online felületeiért én felelek, a közmédiát képviselem, sok minőségi tartalomra számítunk, amit feldolgozhatunk majd Szilárd és a popkulturális csapatának nagyon komoly szakmai munkájára alapozva. Szeretném, ha mindenki tudná, hogy lehet velünk beszélni. Aki megkeres minket, annak visszajelzünk. Nem zárkózik el sem a tévé, sem a rádió az elefántcsonttornyába."

Béli arról is beszélt, hogy terveznek egy fikciós sorozatot, ahol a Netflix kultúra elvárásrendszerétől elszakadva – "nem derül ki majd senkiről az évad közepén, hogy transz- vagy homoszexuális, vagy nem kell felmentenünk a bűnei alól senkit pusztán azért, mert korábban nehéz élete volt. "

Olyan történeteket szeretnénk megmutatni, ahol az embereknek normális életük van, normális problémákkal küzdenek, és azokra keresnek normális megoldásokat. Ha például értékteremtő scripted realityben gondolkozunk, abban is olyan történetvezetést tudok elképzelni, ahol munkával, tehetséggel jutnak előre az emberek, közben szembesülnek az élet nehézségeivel, de ezeket konstruktív módon kezelik."

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux